• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

OVU BILJKU, MOŽETE JE NABAVITI, 1.000 puta efikasnija od hemoterapije za rak dojke

02.03.2017. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Na svakih 5 kancerogenih ćelija koje tipična doza hemoterapije pogađa, jedna normalna ćelija se takođe uništava. To je samo početak kada se govori o opasnostima tradicionalnih metoda lečenja kancera.

Ohrabrujućih vesti ipak ima – otkriveno je da slatki pelen ima antikancerogena svojstva. Postoje hiljadu supstanci prirodnog porekla koje doktori ignorišu, a koje uništavaju isključivo kancerogene ćelije. Nedavna studija je otkrila da slatki pelen može ubiti i do 12.000 kancerogenih ćelija na svaku zdravu ćeliju.

Slatki pelen je biljka puna moćnih antikancerogenih terpena poput limonena i B-pinena i kvercetina koji svi sadrže antiupalna dejstva, ubijaju kancerogene ćelije i pospešuju imunitet.

Istraživanja pelina koja su imala neverovatne rezultate

Univerzitet u Vašingtonu je otkrio da specijalno super-koncentrisano jedinjenje slatkog pelena i gvožđa može biti preko hiljadu puta efikasnije od hemoterapije u targetiranju isključivo kancerogenih ćelija. To jedinjenje je najefikasnije kod raka dojke.

Razvijeno od strane profesora bioinženjerstva Henrija Laja, navodi se da slatki pelen i gvožđe u kombinaciji se ponašaju poput trojanskog konja i stvaraju „aktiviranu bombu“ kancerogenim ćelijama.

Sličnu studiju o lekovitim efektima pelena sproveo je Politehnički univerzitet u Vorsteru i oni su otkrili da „Pelen reaguje sa gvožđem kako bi stvorio slobodne radikale koji ubijaju ćelije. Povećan unos gvožđa kod ćelija dovodi do toga da su one tad podložnije slobodnim radikalima koje stvara pelen.“

Laj sa Univerziteta u Vašingtonu navodi da „trenutno dostupni lekovi najčešće ciljaju na specifične oblike raka. Ova komponenta utiče na generalnu karakteristiku kancerogenih ćelija – visok sadržaj gvožđa.“

Ćelije raka dojke naročito mogu ponekad da sadrže i do 15 puta više receptora gvožđa i zbog toga je mešavina gvožđa i pelena toliko efikasna kod ovog tipa kancera.

Još uvek je, pak, debata u toku o tome na koji način bi trebao da se koristi pelen da bi se izvukla njegova lekovita svojstva. Naučnici na Vorsteru tvrde da je dovoljna sama biljka (u odnosu na ekstrakt) da ubije kancerogene ćelije i ponaša se kao antagonistički agent za receptore estrogena kod raka dojke.

Da li će ovaj pronalazak promeniti tretman kancera na bolje?

Čuveni kineski hemičar Tu Juju je 2015, godine osvojio Nobelovu nagradu za medicinu, za svoje otkriće ekstrakcije iz pelena za lečenje groznica, a možda čak i malarije.

Ovo daje dokaz naučnicima sa Univerziteta u Vašingtonu da pelen između ostalog poseduje i jak antikancerogeni efekat, te da u kombinaciji sa gvožđem čini lek koji bi predstavljao veliki napredak u toj grani medicine.

 

Pročitajte i ove tekstove:

Webtribune.rs
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: , , , ,

Kategorija: Onkologija, Rak dojke, Slatki pelen

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Evo šta će se desiti s vašim telom ako budete POSTILI ceo VELIKI POST

Počeo je Vaskršnji posti i mnogi koji žele da poste, imaju nedoumice, šta je u tim danima dozvoljeno jesti, a...

SUROVA PRIČA SA SREĆNIM ZAVRŠETKOM: Preživela sam tumor na mozgu, evo kako – VIDEO

Lorejn Kembl objašnjava kako se izborila za svoje zdravlje nakon što se izlečila od ogromnog tumora na mozgu i sada...

Mešavina ova 2 sastojka vraća sedoj kosi prirodnu boju

Seda kosa predstavlja košmar za mnoge žene jer se smatra prvim znakom starenja. Žene su stoga spremne da isprobaju sve...

Za zdrav sendvič koji će dete rado pojesti, trebaju vam samo četiri sastojka!

Engleski aristokrata Džon Montag, četvrti Erl od Sendviča (Sandwich) voleo je u krčmi da igra karte a da bi mogao...

Umotajte stopala aluminijumskom folijom: Za sat vremena desiće vam se čudo!

Postoje zanimljivi načini kako da foliju koristite za zdravlje i vraćanje energije Aluminijumska folija ne mora nužno da bude rezervisana...

Close