• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Ovo vam može pomoći oko upala

31.10.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Osim što je prirodni zaslađivač, med je odličan antioksidans.

Sprečava sužavanje krvnih sudova, a dnevno je dovoljno uzeti jednu kašičicu kako biste otkrili njegova “magična svojstva”. Njegova primena vezana za kožu je odavno poznata pa su nekad često mazali med po ranama kako bi one lakše zarasle.

Osim toga, on uništava bakterije i bori se protiv infekcija, upala.

Med deluje na ranu tako što izvlači svu vodu iz nje, steriliše je i sprečava razvoj bakterija. Ukoliko imate problema sa spavanjem, med pomaže da deluje triptofan, od kojeg se osećamo pospano.

Za lepšu kožu pomešajte jednu kašičicu meda sa svojim omiljenim šamponom ili regeneratorom, a možete ga kombinovati i s maslinovim uljem. Ako imate problema s aknama, pokušajte da ih se rešite pomoću meda. Malu količinu meda stavite na problematično mesto, pustite da tako odstoji barem pet minuta pa nakon toga lice isperite vodom.

Opasan je za novorođenčad – Med može opteretiti detetov probavni sistem i izazvati grčeve, zbog toga ga bebi možete uvrstiti u ishranu tek nakon 12. meseca.

Šest pozitivnih učinaka meda:

Jača vaše srce – Antioksidansi iz meda mogu sprečiti sužavanje krvnih sudova, što inače uzrokuje zastoj srca, dezorijentaciju i glavobolje.

Pomaže kod pamćenja – Rešava stres, ojačava imunitet i poboljšava pamćenje. Med pomaže da smirite živce i otklonite umor i ublažava psihičke poremećaje.

Odličan je za probavu – Med je jak antiseptik pa ga uzimajte na prazan stomak i rešite probleme s probavnim traktom. Prolazeći kroz želudac, uništava bacile i leči manje rane u sluznici.

Pomaže kod mršavljenja – Šećer u medu drugačijeg je sastava od različitih zaslađivača. Med takođe ubrzava metabolizam, što pomaže u mršavljenju.

Za lepšu kožu – Redovnim unosom meda možete očistiti telo od raznih toksina, a antibakterijska svojstva održavaju lepotu kože.

Med za mirniji san – Šećer u medu povećava nivo insulina u krvi, koji zatim oslobađa serotonin, koji se pak pretvara u melatonin, hormon zaslužan za kvalitetan san.

U jednoj kašičici meda možete pronaći vitamine C, D, E, K, B1, B2, B5 i B6

Med je kombinacija organskih kiselina, enzima, aminokiselina, eteričnih ulja, flavonoida, vitamina, minerala i drugih važnih sastojaka. Med sadrži vitamine C, D, E, K, B1, B2, B5, B6, i minerale gvožđe, magnezijum, natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, cink, jod, bakar, hrom i selen. Svi ti važni vitamini i minerali zaslužni su za njegova brojna lekovita svojstva.

Nemojte koristiti metalne kašičice kad jedete med

Najviše lekovitih svojstava meda unećete u organizam ako ga rastopite u toploj tečnosti i popijete ili nekoliko minuta držite pod jezikom. Nemojte koristiti metalnu kašičicu za med jer može doći do reakcije organskih kiselina i metala, pa je bolje da bude drvena, porcelanska ili plastična.

PROČITAJTE VIŠE:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Med, Prirodni lekovi, Živeti zdravo

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Evo šta treba da znate o gasovima iz vaših creva

Ukoliko vam se dešava da imate gasove i da ih ispuštate, to je znak da ste savršeno zdravi i toga...

Prirodno rešenje za kamen u bubregu

Jedan od najvažnijih organa u vašem telu su bubrezi, a koliko boleti može kamen u njima, znaju samo oni koji...

Problem zapušenog nosa- Saveti

Pred nama su hladniji dani, a prehlada i gripa dolaze zajedno sa padom temperatura. Zajedno sa prehladom i gripom dolaze...

Sa hranom jedemo i plastiku

Austrijski naučnici po prvi put su pronašli tragove mikroplastike u uzorcima ljudskog izmeta, što ukazuje da postoji mogućnost da je...

Nastavak akcije besplatnih pregleda, može i bez osiguranja

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da će se akcija besplatnih preventivnih pregleda nastaviti u nedelju, 28. oktobra, od 8 do 16...

Close