• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Ovo su znakovi koji ukazuju na dijabetes

24.06.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ako se ne leči, dijabetes može imati ozbiljne posledice, zato ako uočite neke od ovih simptoma treba se obratiti lekaru. Bolje je da proverite!

 

 

Preterana žeđ

Jedan od najočiglednijih i dobro poznatih znakova da bolujete od dijabetesa je ako ste neuobičajno i preterano žedni. Žeđ može javiti iz dva razloga, ali rezultat je isti: morate popiti mnogo vise tečnosti nego što biste inače. Zato ako imate ovaj simptom, posetite lekara i proveriti.

Čest odlazak u toalet

Ako pijete mnogo vise tečnosti nego obično, takođe ćete češće ići u toalet. Ovo je još jedan od klasičnih znakova da možda imate dijabetes. Čak ćete se buditi i u toku noći da biste otišli ​​u toalet. Ako vam se ovo dešava često, znate što treba raditi – proverite krv i idite kod lekara!

Umor

Postoji još nekoliko simptoma koji nisu toliko uobičajni, a koji mogu ukazivati na dijabetes. Jedan od njih je umor, ali naravno postoji mnogo razloga zašto neko može oseća preveliki umor, zato morate posetiti doktora.

Gljivice

Drugi mogući simptom dijabetesa je gljivična infekcija u genitalnom području. Naravno infekcija može biti izazvana i drugim razlozima, ali u slučaju dijabetesa je zbog viška šećera kojim se hrane gljivice. Ako imate gljivice više od tri, četiri puta godišnje, to može ukazivati na dijabetes.

Problem s vidom

Dijabetes takođe izaziva probleme sa vidom, ponovo zbog povećanog šećera u krvi, kao što su sušenje očiju ili zamagljen vid. Dijabetes može dovesti čak do gubitka vida, tako da je bitno da se dijagnostikuje i prati. Ako se dijagnostikuje, mora se redovno raditi screening mrežnjače koji će pokazati bilo kakvu promenu.

Loading...

Sporo zaceljivanje rana

Da li se skoro posekli i primetili da rana nikako da vam zaraste? Ovo bi takođe mogao biti znak da imate dijabetes, pa zato posetite lekara ako ste primetili ovaj simptom. Dijabetičari su skloni infekcijama, jer je njihov imunološki istem oslabljen zbog visoke nivoe šećera u krvi.

Povećan apetit

Na kraju, još jedan mogući simptom je povećani apetit. Kao i u slučaju drugih simptoma i ovaj može biti izazvan drugim razlozima (kao što je povećana aktivnost štitne žlezde), ali ako primetite da imate preveliku želju za hranom idite kod doktora i proverite svoje stanje.

Nikada nemojte ignorisati bilo kakve promene u svom organizmu, već idite kod doktora. Ranim dijagnostikovanjem bolesti možete sprečiti ozbiljno narušavanje svog imuno sistema i regulisati nivo šećera u krvi, koji se proverava jednostavnim testiranjem krvi ili urina.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Dijabetes, Zdravi saveti, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Namirnice koje će vam život učiniti kvalitetnijim

Pogledajte koje su namirnice najefikasnije kod očuvanja i poboljšanja kvaliteta vašeg života. 1. Paradajz Smanjuje mogućnost nastanka kancera za 40...

Sačuvajte srce zdravim uz ovaj prirodni lek

Iako je moderna medicina jako napredovala u lečenju srca, kod obolenja kao što je staračko slabljenje srca i srčanog mišića...

Evo šta podstiče pojavu sala na stomaku

Bilo bi dobro kada bi znali koje namirnice treba izbaciti iz svakodnevnog života kako ne bi imali problema s povećanom...

Saznajte koliko je dinja zdrava za vašu kožu

Sve vrste voća su odlične za zdravlje i lepotu kože. Istraživanja su pokazala da redovna konzumacija dinje tokom njene sezone...

Pre nego što uzmete lubenicu saznajte ovo

I dok uživamo u slasnoj lubenici, najčešće se zaustavljamo na kori. Međutim, u tome grešimo jer ne iskorišćavamo sva lekovita...

Close