• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Ovo je jedan od razloga pojave depresije

26.12.2017. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Novo istraživanje američkih naučnika potvrđuje ono što su prethodna istraživanja pokazala, a to je da neadekvatna količina sna šteti psihičkom, gotovo jednako kao i fizičkom, zdravlju.

U istraživanju je učestvovalo 1.800 odraslih blizanaca. Naučnici su proučavali kako količina sna utiče na psihičko zdravlje i rizik od nastanka depresije.

Rezultati su pokazali da je prosečni rizik od nastanka depresije kod ispitanika bio 27 %, ali u slučajevima kada su spavali 7 do 9 sati.

Ali, rizik od nastanka depresije je porastao na 53% kod ispitanika koji su spavali manje od 5 sati dnevno i na 49% kod ispitanika koji su spavali više od 10 sati.

“Ovo je samo još jedno od istraživanja koja ukazuje na to da je adekvatna količina sna potrebna za zdravlje celokupnog organizma”, izjavio je voditelj istraživanja prof. Nathanial F. Watson i dodao kako “osobe, koje pate od depresije često ne spavaju dovoljno ili spavaju previše, iz čega možemo zaključiti da su depresija i navike spavanja usko povezane.”

Vaše telo žudi za rutinom, za navikama koje će osigurati da funkcioniše pod što manjim stresom. Spavanje takođe mora postati vaša rutina, odnosno, morate odlaziti u krevet u isto vreme i buditi se u isto vreme većinu dana kako bi vaše telo moglo funkcionisati najbolje što može.

Loading...

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Depresija, San, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Evo kako do bolje cirkulacije-Saveti

Vremenom krvni sudovi slabe a cirkulacija bude sve slabija. Ako se pritom malo krećete, taj proces se ubrzava! Ne morate...

Uzroci pojave osteoporoze

Veoma je važno sa kakvom gustinom kostne mase će žena ući u postmenopauzu . Kada se izgubi 15% gustine kostiju...

Supervoće koje treba jesti svakoga dana

Plodovi nara kriju pravo bogatstvo vlakana, vitamina, minerala... Nar je voće koje, uz bobičastim voće i mango, nutricionisti smatraju za...

Namirnice koje najbolje oporavljaju pušačka pluća

Konzumiranje paradajza i jabuka moglo bi da pomogne u oporavku pluća bivših pušača. Istraživanje je pokazalo da odrasle osobe koje...

Rešenje za zubobolju

Otkrivamo vam nekoliko načina kojima možete ublažiti bol dok ne stignete do svog stomatologa. Led Jedan od najjednostavnijih i najučinkovitijih...

Close