Ovih par smernica će vam pomoći da poboljšate vaš vid

206

Kako je od velike važnost da svakodnevno jačate mišiće celog tela tako isto je bitno da vodite računa o očnim mišićima koji okružuju sočiva.

Ako nosite naočare, a ne radite redovne vežbe za oči, vaš vid će se postepeno pogoršavati. To znači da vašim očnim mišićima treba onoliko vežbe koliko i svakom drugom mišiću.

Ove smernice će vam pomoći da poboljšate svoj vid.

1. Zatvorite oči na nekoliko minuta svaka 2-3 sata i dok žmurite ne stežite oči previše.

2. Ne koristite svoje naočare.

3. Pritisnite očne jabučice lagano koristeći kažiprst i srednji prst istovremeno, i to tako da ne osećate nikakav bol. Zatim pritisnite očne jabučice samo kažiprstom, dva puta.

4. Uvek gledajte u daljinu kada ste napolju.

5. Pijte sok od šargarepe sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

6. Koristite mlaku vode kad perete oči.

7. Izbegavajte sedenje ispred računara najmanje 2 sata pre spavanja.

8. Vežbajte indijsku tehniku Trataka (praksa posmatranja u spoljašnji objekat) u cilju poboljšanja vida. Ova metoda meditacije koja podrazumeva koncentrisanje na jednu tačku, kao što je mali objekat, crna tačka ili plamen sveće, jača oko.

Kada prvi put počnete sa ovom aktivnošću, trebalo bi da se fokusirate na sliku ili na neki predmet neko vreme, obraćajući pažnju na svaku misao i osećanje koje se tada javlja, tako da um postane u potpunosti zaokupljen objektom posmartanja. Cilj ove vežbe je da izdržite što više možete, pre nego što vam pogled padne na drugi predmet.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari su zatvoreni..