• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Nemojte da se rastužite kada čujete šta bebe vežbaju još u maminom stomaku

03.05.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Trudnice jedva čekaju da stomak počne da im se primećuje, da osete prvi pokret koji beba napravi.

 

Kako beba raste, ne samo da osećaju kako se pomera, već to mogu i da vide jer stomak ponekad poskakuje, mogu da osete kada beba štuca, da pretpostave kad spava pošto se sasvim umirila… I veći deo dana provode s rukom na stomaku čekajući da se beba “javi” iznutra.

Često bebe budu “uhvaćene” dok sisaju palac tokom ultrazvučnog pregleda, dok zevaju… A da li ste znali da bebe u stomaku počinju da vežbaju i plakanje?

Ovo zvuči tužno, jer sve što roditelji žele da je njihova beba oseti samo radost i ljubav, ali – dešava se. Novo istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Duram i Lankaster pokazalo je da bebe počinju da vežbaju svoje veštine komunikacije, koje uključuju i plakanje, još dok su u maminom stomaku.

Loading...

Zašto je to važno? Zato što to znači da čim dođu na ovaj svet mogu da “kažu” ako im nešto fali ili smeta. Naučnici su koristili ultrazvuk i posmatrali bebe, proučavajući kakve sve izraze lica prave pre rođenja. Ispostavilo se da bebe prave i “kompleksne izraze koji uključuju spuštanje obrva i nabiranje nosa”.

Dr Rajsland, sa Duram Univerziteta kaže da je za bebe od životnog značaja sposobnost da odmah po rođenju pokažu ako ih nešto boli.

Ipak, nauka tek treba da utvrdi da li ti plačljivi izrazi lica znače da bebu zaista nešto i boli, ili bebe samo vežbaju za ubuduće.

Mnogi su čitali i ove tekstove:

Izvor: srbijadanas.com
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: , ,

Kategorija: Bebe

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Stare ploče mogu biti “okidač” moždanih aktivnosti kod dementnih ljudi

Puštanje omiljene muzike starijim osobama ublažava demenciju, navodi se u novoj studiji. Staratelji ljudi sa demencijom i ranije su koristili...

Koji su PRIRODNI NAČINI da se ASTMA izleči?

Saznajte kako da se potpuno prirodno rešite posledica astme. U svetu od astme boluje oko 300 miliona ljudi, a u...

Za šta sve možemo iskoristit peršun

Peršun je najpopularniji začin na svetu. Može se pronaći u svakoj prodavnici i na svakoj pijaci i sastavni je deo...

Naučno dokazano: Napitak koji snižava krvni pritisak

Kefir može imati pozitivno dejstvo na snižavanje krvnog pritiska, pokazali su rezultati nove studije. Kefir je gusto probiotičko mleko koje...

Dovedite holesterol u normalu- saveti

Predlažemo vam 5 proverenih saveta da dovodete holesterol u normalu. 1. Smanjite unos masti životinjskog porekla (suhomesnati proizvodi, punomasno mleko,...

Close