• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Neki od mogućih uzroka vaših glavobolja

06.03.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Glavobolja je jedan od najčešćih razloga izostanaka s posla ili škole, a toliko je uobičajena pojava da je smatramo sastavnim delom života. Razmišljate li o mogućim uzrocima vaših glavobolja?

Iako stres i promenu vremena ubrajamo među najčešće pokretače glavobolja, postoji niz mogućih uzročnika.

Kosa podignuta u rep

Nakon par sati nošenja čvrsto skupljenog repa može doći do glavobolje zbog napetosti temena i tkiva. Isti efekat mogu imati i pletenice, uski šeširi, turbani i kopče za kosu.

Žvakanje žvakaće gume

Poslednje istraživanje sprovedeno je na 30 pacijenata uyrasta od 6 do 19 godina koji su patili od hroničnih glavobolja i svakodnevno žvakali žvakaće gume. Od njih je traženo da prestanu žvakati na mesec dana, a rezultat je bio prestanak glavobolja kod 19 ispitanika.

Parfemi i mirisi

Da li vam se dogodilo da vas zaboli glava nakon čišćenja kuće? Sredstva za čišćenje i osveživači vazduha mogu sadržati hemikalije koje utiču na pojavu glavobolje. Stoga, ako ste osetljivi na mirise izbegavajte teške parfeme, mirisne sapune, šampone i regeneratore jakog mirisa.

Alkohol i cigarete

Pijenje alkohola u velikoj količini može izazvati glavobolju, a posebno često može biti izazvana pušenjem, jer nikotin iz duvanskog dima uzrokuje skupljanje krvnih sudova koji snabdevaju mozak kiseonikom.

Orgazam

Do glavobolje može doći neposredno pre ili za vreme samog orgazma. Vrsta glavobolje koja se javlja nekoliko minuta pre orgazma može biti uzrokovana kontrakcijom mišića tokom seksa, a traje između par minuta i sat vremena. Bol koja se javlja tokom orgazma može biti odgovor na povećan krvni pritisak usled širenja krvnih sudova.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Bolesti nervnog sistema, Glavobolja, Zdravi saveti

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Čaj kojim lečite pritisak,srce…

Ovaj čaj deluje protiv  srčanih bolesti i temperature. Često suženje srčanih arterija izaziva hronično trovanje nikotinom. Odličan lek nalazi se...

Ova namirnica je najbolji saveznik u borbi protiv raka debelog creva

Studija Centra za istraživanje kancera na Jejlu pokazala je da redovno konzumiranje jedne grupe namirnica znatno smanjuje šanse za povratak...

Revolucionarni ruski napitak koji smanjuje obim struka

Zahvaljujući kombinaciji rena, limuna i meda, ovaj napitak otapa masne naslage koje se talože na predelu stomaka, i najvažnije ubrzava...

Čia semenke sklonite se: Otkrivena nova SUPERNAMIRNICA

Za sve pobornike zdrave ishrane...   Moringa je jedna od trenutno najpopularnijih namirnica kod ljudi koji uživaju u zdravoj ishrani,...

Da li su od malih boginja zaštićeni svi rođeni posle 1971. godine?

Iako se o malim boginjama govori već mesecima, deluje nam da se stalno vrte isti priče vezane za pad broja...

Close