>

Najbolji mogući napici za razne vrste tegoba

1


Za svakoga  od nas u kuhinji su uvek dostupni voda i mleko, ali retki su oni koji znaju koliko ti napici koriste njihovom zdravlju osim što gase žeđ.

milk

Mleko za mišiće

Ukoliko želite da izgradite mišićnu masu, mleko je tu da vam pomogne u tome. Sadrži proteine i kazein u kojima se nalaze esencijalne aminokiseline.

Zeleni čaj ili sok od grejpa za mršavljenje

Zeleni čaj će ubrzati metabolizam što će doprineti lakšoj kontroli težine. Za postizanje najboljeg efekta pijte četiri šoljice dnevno. Sok od grejpa takođe ima veliki uticaj na gubitak težine. Pojedete li pola grejpa uz svaki odbrok, rezultati će biti još bolji.

Voda ili čokoladno mleko za oporavak mišića

Najvažnije je posle treninga piti puno vode. I čokoladno mleko može pomoći telu da se brže oporavi zbog odnosa proteina i ugljenihidrata.

Čaj od meda i limuna za prehladu

Unošenje bilo koje tečnosti u organizam može pomoći kod začepljenog nosa, posebno ako je u pitanju topla supa ili čaj. Ne pijte mleko i mlečne napitke kada ste prehlađeni jer mogu pojačati sekret.

Loading...

Kafa ili voda za pospanost

Ukoliko vam se prispavalo usred dana, sigurno ćete posegnuti za šoljicom kafe. Voda takođe može pomoći ako popijete jednu čašu odmah nakon što se probudite.

Toplo mleko ili čaj od kamilice da brže zaspite

Osim što ćete brže utonuti u san, pomoći će vam i da mirnije spavate.

Biljni čaj ili voda za probavu

Pijete li vodu dok jedete, ali i nakon obroka, pomoći ćete metabolizmu da brže probavi hranu. Jednako deluju i biljni čajevi.

Sok od pomorandže ili voda za mamurluk

Puno vode je ključno za smanjenje mamurluka. S obzirom da alkohol snizuje vrednost šećera u krvi, čaša soka od pomorandže pomoći će da se vrednost vrati u normalu.

Voda za loš zadah

Kiseline u kafi, te u slatkim napicima mogu uticati na zadah. Uklonite neprijatan miris čašom vode.

Mleko za glad

Ukoliko pijete  puno vode između obroka, smanjit ćete osećaj gladi, a ako pijete mleko, bićete siti duže vreme.
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Komentari su zatvoreni..

Read previous post:
Nikada nemojte koristiti štapić za negu bebih ušiju

Sigurno ste se pitali da li bebine uši možete da čistite štapićima za uši koje i vi koristite, i ako...

Zašto vam ponekad zuji u ušima?

Medicinski termin za zujanje ili šum u ušima je tinitus. To nije bolest, nego simptom nekih prikrivenih stanja, i može...

Veštački pankreas za lečenje dijabetesa

Evropski naučnici saopštili su da su napravili veštački pankreas koji bi direktno proizvodio insulin u organizmu i pomogao u lečenju...

Beba u stomaku leči mamu od bolesti

Najnovija istraživanja pokazuju da ako majka u toku trudnoće doživi srčani udar, fetus preko posteljice može da pošaljem stem ćeliju...

Ortoreksija neuroza

Mnogi od nas žele da se hrane zdravije. Trudimo se da smanjimo unos proizvoda životinjskog porekla ili biramo organsku hranu....

Close