• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Način na koji možete sprečiti pojavu dijabetesa

18.05.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Nedostatak fizičke aktivnosti i potrošnje kalorija, gojaznost, slatka i masna hrana, neki su od uzroka koji dovode do dijabetesa, od kojeg samo u Srbiji boluje oko 730.000 ljudi.

 

Kako bi se bolest koju s razlogom nazivaju tihi ubica, jer uništava sve organe, sprečila potrebno je konzumirati kurkumu, jagode, sir, jogurt, crveno vino, cimet, jabuke i spanać.

Kurkuma sadrži kurkumin koji odlaže, pa čak i sprečava dijabetes.Potrebno je još vremena za istraživanje kako bi se utvrdili dugoročni efekti kurkume, ali su prvi rezultati obećavajući.

Jagode bi trebalo jesti redovno. Naučnici tvrde da pomažu u aktiviranju proteina u organizmu koji smanjuje loš holesterol i krvne lipide, koji doprinose razvoju dijabetesa. Eksperimenti su pokazali da jagode pomažu u snižavanju glukoze u krvi.

Sir i jogurt takođe su efikasni u prevenciji dijabetesa, ali isključivo nemasni. Eksperti veruju da zdrave bakterije koje sadrže imaju korisne sporedne efekte.

Loading...

Crveno vino sadrži resveratrol, koji pomaže funkciji šećera u krvi regulišući insulin. Treba ga piti umereno, jednu čašu uz ručak.

Cimet ima brojne pozitivne efekte na zdravlje, a između ostalog snižava nivo glukoze u krvi, ali i nivo triglicerida, lošeg holesterola, a istovremeno poboljšava osetljivost na insulin.

Jabuke sadrže antocijanin koji pomaže u regulaciji šećera u krvi.

Spanać je bogat hranljivim materijama. Britansko istraživanje je pokazalo da konzumiranje spanaća dnevno smanjuje rizik od dijabetesa za 14 odsto.

Mnogima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: ,

Kategorija: Prirodni lekovi, Zdravi saveti, Živeti zdravo

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Osteoporoza “tihi kradljivac kostiju”

Osteoporoza je progresivna metabolička bolest kostiju, koja se karakteriše smanjenjem mineralne gustine (mase) kosti (gubitak kalcijuma iz kosti). To dovodi...

Evo šta blitva čini za vaše zdravlje

Ova, jedna od najzdravijih vrsta lisnatog povrća nema veliku energetsku vrednost, ali ima odličnu kombinaciju tradicionalnih vitamina i minerala, fitonutrijenata...

Prirodni lek za srce

Ovaj prirodni lek za srce pokazao se kao veoma delotvoran kod svih srčanih tegoba. Koristi se kada osetite bilo koje...

Zova- lek kojim lečite mnoge bolesti

Zova ili bazga je grm  ili stablo s raširenim drvenim granama, punih bele srčike. Kora je bledosmeđe boje i bradavičava....

Super kineska dijeta

Smanjenim unosom kalorija i dosta tečnosti može da se skine pet kilograma za nedelju dana. Kineska ishrana dovodi do gubitka...

Close