• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

MUČE VAS NOĆNE MORE? Možda bolujete od od OVIH opakih bolesti!

21.09.2016. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Ne ignorišite upozorenja.
Psiholozi tvrde da snove nikada ne treba ignorisati, jer mogu biti upozorenje za različite bolesti poput tuberkuloze, depresije, srčanog udara, Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

– Ako vas često muče noćne more, to može upozoravati na probleme sa srcem, migrenu ili premalo sna. Neugodne noćne more mogu prouzrokovati i lekovi za krvni pritisak iz reda beta-blokatora – kaže profesor Džim Horn, stručnjak za snove s britanskog univerziteta u Lubrugu.

spavanje
Ti lekovi šire vene, a stručnjaci veruju kako mogu i indirektno da menjaju ravnotežu određenih hemikalija u mozgu, što je okidač za noćne more. Ružni snovi mogu biti povezani i sa slabim srcem, pokazalo je istraživanje sprovedeno na više od 6.000 ispitanika čiji su rezultati objavljeni u holandskom izdanju “Medicinskog žurnala”.

Loading...

Naučnici su ustanovili da ljudi koji pate od nepravilnog rada srca imaju tri puta veći rizik od noćnih mora, a onima koji osećaju bolove u grudima taj je rizik povećan čak sedam puta. Pretpostavlja se kako je to zato što su oni koji imaju probleme sa srcem skloniji i problemima s disanjem, zbog čega se snižava nivo kiseonika u mozgu.

glavobolja-1
Noćne more i ružni snovi agresivnog sadržaja često nagoveštavaju migrenu, dok oni u kojima vas proganjaju i napadaju su rani simptomi bolesti mozga ili Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

– Upozoravajući se snovi javljaju i deset godina pre prvih simptoma bolesti kao što su gubitak pamćenja – ističe dr Oskroft iz bolnice Papvort u Kembridžu.

SD
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Alchajmerova bolest, Migrena, Parkinsonova bolest

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Koja je razlika izmedju normalnog duževnog života i duševno bolesnog

Vrlo je teško dati definiciju duševnog zdravlja. Međutim, isto tako teško je reći koji je telesno idealno zdrav čovek (recimo,...

Kako lečiti 5 najčešćih kožnih problema

Čak 80 odsto mladih starosti između 12 i 24 godine pati od akni, a najmanje 30 odsto odraslih imalo je...

Od ove tačke kreću BOLESTI!

Posle ovog jednostavnog tretmana krvni pritisak će se vratiti u normalu zahvaljujući dobroj cirkulaciji, koja je ključni faktor. Povišen krvni...

Astma

Bronhijalna astma (Asthma bronchiale) je hronična zapaljenjska bolest donjih disajnih puteva osetljivih na veliki broj raznih agenasa. Oni dovode do...

Intolerancija na hranu

Intolerancija na hranu je pojava neželjenih reakcija organizma na neku vrstu hrane ili njen sastojak. Javlja se svaki put kada...

Close