• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Može li aspirin da izleči erektilnu disfunkciju?

08.02.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Naučnici sa istanbulskog Univerziteta Medipol, pratili su, u periodu od šest nedelja, 184 muškarca prosečne starosti od 48 godina, od kojih oko 70 odsto nije moglo da postigne erekciju.

Grupi od 120 ispitivanih davan je aspirin od 100 miligrama, dok su ostali dobijali placebo. U periodu od šest nedelja, naučnici su im, s vremena na vreme, postavljali dva pitanja: 

1. Da li ste mogli da umetnete svoj penis u vaginu?
2. Da li je erekcija bila dovoljno duga da biste imali uspešan odnos?

Obe grupe muškaraca su, u oko 50 odsto slučajeva, na prvo pitanje odgovorili sa “da”, a manje od jedne trećine njih iz svake grupe potvrdno je odgovorilo i na drugo pitanje. Do završetka studije njihovi odgovori su postajali različitiji, piše Dejli mejl.

Posle šest nedelja, muškarci koji su uzimali aspirin, na prvo pitanje su odgovorili pozitivno u 88,3 odsto slučajeva. Njih 78 odsto pozitivno je odgovorilo i na drugo pitanje. Naučnici tvrde da ti podaci nisu daleko od onih koje se odnose na upotrebu vijagre.

Muškarci koji su šest nedelja uzimali placebo, na prvo pitanje su odgovorili “da” u 59, a na drugo u 43 odsto slučajeva.

Loading...

Komentarišući činjenicu da se stanje ispitivanih do završetka studije poboljšalo, glavni autor istraživanja doktor Zeki Bajraktar kaže da neki muškarci imaju veći volumen trombocita od ostalih. To vodi većoj proizvodnji tromboksana, za koji je poznato da je odgovoran za blokiranje cirkulacije.

Urolozi, međutim, upozoravaju da studija nije obuhvatila velik deo pacijenata kod kojih je rizik od erektilne disfunkcije najveći, a to su oboleli od dijabetesa, hipertenzije i koronarne arterijske bolesti.

“Potrebna su dodatna istraživanja da bi moglo da se utvrdi da li aspirin zaista može da spreči i leči erektilnu disfunkciju”, smatra doktor Daršan Patel, sa Odeljenja za urologiju Medicinskog fakulteta u Juti.

 

Mnogi su čitali i ove tekstove:

 

b92
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Erektilna disfunkcija, Muškarci, Zdravi saveti

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Broj zuba otkriva od čega ćete bolovati

Po osmehu i zubima možemo dosta da saznamo o zdravlju. Naime, gubitak zuba povezan je sa stresom kome smo svakodnevno...

Začini koji ublažavaju simptome artritisa

Za artritis nažalost ne postoji lek, ali postoje načini da se ublaže simptomi.   Donosimo vam začine za koje je...

Zdrava dijeta za svakoga

Održavanje optimalne telesne težine nije ni malo lak zadatak. Ukoliko vam priroda nije nadarila idealan metabolizam i atletsku figuru, za...

Alergijski bronhoalveolitis

Alergijski bronhioloalveolitis je zapaljenje plućnog parenhima koje nastaje usled senzibilizacije na antigene or­ganske prašine životinjskog ili biljnog porekla.   Zapaljenski...

Kako se izboriti protiv stresa i nervoze- Saveti

Odaberete li vežbe za relaksaciju ili rad na sebi, nećete pogrešiti. Zdrava opcija su i prirodni lekovi, odnosno lekovito bilje...

Close