Mamografija je štetna i treba je zabraniti!

119

 

Naučno istraživanje pod nazivom “Mamografija je štetna i treba da bude zabranjena” pokazuje da decenije primene mamografije nisu učinile ništa kako bi se smanjila smrtnost od raka dojke.

mam

Stopa smrtnosti obolelih pacijenata je ostala uprkos činjenici da je ovim pregledom kod miliona pacijenata otkriven rak u “ranoj fazi” ili “nultoj fazi”.

Prethodna istraživanja su pokazala da se čak 52% žena uverilo da mamografija daje lažne rezultate, kao i da im je bilo potrebno mišljenje drugog lekara.

Istraživanja objavljena u 2012. godini, bavila su se učestalošću pojave raka dojke kod žena starosti preko 32 godine. Utvrđeno je da je uvođenje mamografije u SAD povezano sa povećanjem broja pacijenata u ranoj fazi raka dojke. Broj pacijenata se povećao sa 112 na 234 slučaja na svakih 100.000 žena.

Pored toga, broj pacijenata u kasnoj fazi bolesti se smanjio za samo 8%, sa 102 slučaja na svega 94 slučaja na svakih 100.000 žena. Autori časopisa Kraljevskog društva za medicinu, zatim procenju da je bilo prenaglašenih dijagnoza kod 1,3 miliona žena od 1976. do 2008. godine.

U 2008. godini, preko 70.000 žena imalo je penaglašenu dijagnozu raka dojke, a to je oko 31% žena.

Test disanja može otkriti rak dojke za 10 minuta

Koliko od ovog broja žena će stvarno razviti rak zbog preporučenog zračenja i hemoterapije, kako će se rak dalje razvijati, i hoće li biti drugih fizičkih i mentalnih problema? Psihološki efekti dijagnoze raka uključuju kliničke duševne bolesti, pa čak i sklonost samoubistvu.

Na osnovu uzetih podataka od 6 miliona ljudi, dijagnostikovan rak povećava rizik od samoubistva i to za 12 puta u prvoj nedelji saznanja i za 3 puta u prvoj godini.

Zračenje još više razvija rak

Rizik od smrti usled kardiovaskularnih komplikacija je povećan za 5,6 puta u prvoj nedelji i 3,3 puta u prve 4 nedelje. Osim toga, zračenje kao “tretman” protiv raka može da onemogući obnavljanje ćelija čak do 30 puta!

Međutim, pokazalo se da niža doza zračenja koja se koristi prilikom mamografije je zapravo 3-4 puta kancerogenija od srednje doze zračenja.

Da stvar bude gora, žene sa BRCA1 ili BRCA2 mutacijom gena su podložnije pojavi raka nakon zračenja, nego žene sa standardnom mutacijom gena.

Zbog svih dokaza koji ne idu u prilog zračenju i mamografiji, neki članovi Švajcarske lekarske komisije preporučuju da rutinski mamografski pregled treba da bude ukinut.

Dakle, šta je alternativa za zračenje? Redovno samoispitivanje kombinovano sa termografijom predstavlja siguran, bezbolan način da se otkrije rak u ranoj fazi bez izazivanja obolenja putem zračenja.

Režim ishrane za obolele od raka dojke

Komentari su zatvoreni..