• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Lečenje mirisom ili aromaterapija

24.11.2013. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tradicionalni način lečenja zauzeo je visoko mesto među popularnim metodama za koje se odlučuju pacijenti širom sveta. Radi se o pomalo nekonvencionalnim metodama lečenja koje su nakon dugog niza godina pokazale i više nego uspešne rezultate. Među njih se ubraja i lečenje mirisom, poznatije kao aromaterapija.
aro

Aromaterapija je jedan od najstarijih načina lečenja koji postoji od naranijeg doba. Aromaterapija ili lečenje mirisom je holistička i komplementarna metoda isceljivanja. Zašto holistička?

Zbog toga što svaku osobu posmatra na nekoliko načina,  mentalno, duhovno i fizički , posmatrajući pritom i životni stil osobe te sve ostale karakteristike koje se vrte oko njenog načina života. Komplementarna je zbog toga što ne stoji samostalno nego se povezuje i s drugim granama alternativne medicine.

Loading...

Prednost lečenja mirisom je u tome što se može izvesti na nekoliko lokacija, pa tako i kod kuće, odnosno u svim područjima života. Obogaćuje telo čoveka, smiruje duh i rešava emocionalne tegobe.
Aromaterapija je dio fitoterapije, gde se naglasak stavlja na kontrolisano korišćenje eteričnog ulja i esencija u svrhu očuvanja kako zdravlja, tako duha i tela. Esencijalna ulja poznata su po svom posebnom mirisu. To su hlapljive smese različitih spojeva koji nastaju kao metabolički produkt biljke.

Aromaterapija se pokazala učinkovitom kao preventivna metoda u lečenju trudničkih tegoba, pomoću koje se mogu smiriti promene raspoloženja u trudnoći te pojačati pozitivni osećaji koje trudnica može imati.

Iznimno je korisna kod uklanjanja glavobolje. Eterična ulja na prirodnoj osnovi pomoći će vam da pojačate koncentraciju u svakodnevnom životu bilo da ste na poslu, ili možda kod kuće. Pomažu i kod opuštanja.

Među najtraženijim uljima su ona koja u sebi imaju antistres delovanje poput lavande, pomorandže, ruzmarina, limuna i eukaliptusa. Pepermint i grejp će vam pomoći održati koncentraciju dok će lavanada pružiti umirujući osećaj.

Autor: S.Š.

 

 
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Alternativna medicina, Aromaterapija

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Šta svaka žena treba znati o vežbanju

Razmišljate o aerobiku ili odlasku u teretanu? Imajte na umu da biste trebali vežbati najmanje 2-3 puta nedeljno i voditi...

Zbog čega se stalno osećamo umorno

Sigurno vam se nekoliko puta dogodilo da ste odjednom osetili veliku količinu umora, a niste znali zašto. Ako se neprekidno...

Kako se tokom trudnoće menjaju grudi

Skoro od trenutka začeća, žensko telo počinje pripreme za dojenje. Mnoge žene primete promene na dojkama čak i pre nego...

13 simptoma tumora koje muškarci ignorišu

Muškarci su poznati po tome što se teško odlučuju da posete lekara. Zapravo, neki muškarci nikad ne bi samoinicijativno otišli...

Tiroidna žlezda i ishrana

Tiroidna žlezda je smeštena ispod Adamove jabučice i obavija prednji deo dušnika, a njeno funkcionisanje kontroliše hipofiza. Brzina metabolizma i...

Close