• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Lečenje belog pranja prirodnim putem

23.05.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Belo pranje se javlja zbog raznih upala materice, nekih gljivičnih obolenja, stresa ili zbog reakcije na neki lek.

Belo pranje možemo gledati kao upozorenje na povećani broj štetnih bakterija na području sluznice vagine. Naime, kada dođe do smanjenja mlečne kiseline na području sluznice, štetne bakterije uznapreduju što se manifestuje kao iscedak, koji zovemo belo pranje.

Sluznica se neprestano bori protiv spoljnih uticaja i zaraza, a ukoliko dođe do poremećaja u broju odbrambenih tela, dolazi do upale.

Sluznica vagine proizvodi mlečnu kiselinu koja sprečava razvoj, i povećanje broja štetnih bakterija. U slučaju da je mlečne kiseline malo, smanjuje se otpornost organizma a štetne bakterije uznapreduju, što se vidi kao upala.

Lečenje belog pranja uz pomoć bilja

Belo pranje, ili vaginalnu sluz možemo lečiti čajem od lista bršljana i hrastove kore. Čaj se priprema tako da po tri kašike bršljanovog lista i hrastove kore, te po jednu kašiku preslice i lista breze, zajedno sa dve kašike kamilice kuvamo pet minuta u jednoj litru vode. Čaj se pije dva puta na dan po jednu manju šolju, a istim čajem je potrebno ispirati područje infekcije.

Još jedan čaj koji je dobar u lečenju belog pranja: U jednu litru vode prokuvajte po tri kašike lista oraha, koprive i bršljana, te po dve kašike kamilice i stolisnika. Čaj se pije i dozira kao i kod prvog primera.

Uz pijenje čaja, da bi uspešno lečili belo pranje potrebno je držati zdravu ishranu. Pokušajte jesti što više peršuna, te povrća koje je zdravo za organizam općenito, pa tako i za sekret.

Loading...

Lečenje belog pranja uz pomoć maslinovog ulja

Belo pranje može se lečiti i maslinovim uljem, uz dodatak nevena. U prirodno maslinovo, ili suncokretovo ulje stavite neven, i pustite smesu da odstoji kroz par dana na toplom i sunčanom mestu. Ulje korišćeno za ovaj lek treba da bude prirodno, bez konzervansa, a ukoliko nemate nevena, iskoristite kantarion. Ovako pripremljeno ulje nanesete u matericu pre spavanja, lezite i pustite da sadržaj odstoji što duže.

Saveti protiv nastanka belog pranja

Izbegavajte prevelika opterećenja, te pazite na higijenu općenito. Koristite primereno donje rublje, najbolje od pamuka te pazite da je uvek čisto. Nastanak belog pranja može se povezati sa pušenjem, ili preteranim konzumiranjem kafe. Ipak, pravi uzrok nastanka belog pranja treba da ustanovi ginekolog. U ishrani koristite peršun, jer je dokazano dobar u borbi protiv ove bolesti.

U slučaju da je ipak došlo do ove bolesti, treba biti odlučan i istrajan u lečenju. Belo pranje je tvrdokorna bolest, pa je za lečenje potrebno strpljenje, istrajnost i stroga doslednost u ispunjavanju uputa.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Belo pranje, Prirodni lekovi, Žene, Živeti zdravo

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Najbolje ulje za kompletnu negu tela

Bez obzira na tip kože, ovo ulje će vam svakako poboljšati izgled i stanje kože. Ulje lešnika je odlično bazno...

Evo šta menstruacija govori o vašem zdravlju

Naše telo šalje signale o našem zdravlju kroz različite kanale, samo treba znati kako interpretirati signale i koje poduzimati aktivnosti...

Prirodni lek za jačanje i brži rast noktiju

Ukoliko želite da vidite rezultate brzo, isprobajte sledeći savet i rezultat neće izostati. Sve što treba da uradite je da...

Provereni recept za lečenje gastritisa

Akutni gastritis se javlja naglo i prolazi za kratko vremensko razdoblje dok hronični može trajati godinama. Uzrokovati ga mogu infekcije,...

Menopauza i vitamini

Oko 75% žena doživet će ‘valunge’ u nekom razdoblju menopauze, a telesne tegobe uzrokovane menopauzom mogu često biti ublažene ili...

Close