>

Lečenje anksioznih poremećaja

1


Anksioznost je potpuno normalan osećaj koji predstavlja jedan deo naših osećaja i koji prati sve važne trenutke u životu čoveka. Takav se osećaj može u jednom trenutku pretvoriti u emocionalni poremećaj.

ankss

Nakon što se normalni osećaji počnu manifestovati kao emocionalni poremećaj, dolazi do trajne nesigurnosti. Anksioznost prati nervna napetost, napadi panike bez nekog pravog razloga, zebnja te neprijatnost.

Anksioznost je potrebna u životu svakog čoveka jer omogućuje prilagođavanje određenim situacijama. Takav osećaj se smatra bezazlenim sve dok ga osoba dobro podnosi i kontroliše bez bilo kakvih posledica za svakodnevni život.

Teško je odrediti uzroke anksioznosti. Utvrđeno je kako se može pojaviti i zbog pijenja kafe ili prekomernog uzimanja određenih lekova kao što su hormoni štitnjače, barbiturati te amfetamini.

Ovakav osećaj može biti povezan i s drugim psihološkim problemima poput fobije, depresije, hipohondrije te psihičke traume iz detinjstva. Anksioznost se može povećati i u razdoblju kada se osoba pokušava odviknuti od droge, pušenja ili alkohola.

Da li je anksioznost izlečiva?

Loading...

Ona se može lečiti, a cilj joj brzo ozdravljenje kako bi se izbegle potencijalne komplikacije. Lečenje anksioznih poremećaja ima za cilj sprečiti nove napade panike.

Važni su antidepresivi koji pomažu u sprečavanju ponavljanja krize i bilo kojih oblika napada. Bez obzira što kriza anksioznosti nestaje, lečenje se nastavlja dalje tokom sledećih nekoliko meseci ili koliko lekar proceni da je potrebno.

Kod svih onih koji imaju dijagnostifikovan hronični oblik anksioznosti preporučuje se psihoterapija i uzimanje lekova za smirenje. Problem rešavanja ovog oblika anksioznosti leži u tome što se radi o hroničnom obliku tegobe koji postoji već duže vreme.

Za dugotrajno lečenje bilo bi dobro pronać bilo kakav oblik lečenja osim sredstava za smirenje kako bi se izbegla zavisnost o lekovima. Preporučuje se opuštanje ili druge psihoterapeutske tehnike kao što je sofrologija jer može smanjiti anksioznost opuštanjem mišića.

Važno je da ste promenu prepoznali na vreme i da počnete što pre rešavati sve probleme koji vas muče i zbog kojih ne možete normalno funkcionisati. Nastojte biti okruženi sa što više pozitivne energije.
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Read previous post:
Čaj za zdravu prostatu

Predstavljamo vam prirodni recept za čaj za zdravu prostatu koji se veoma lako priprema. Simptomi upale prostate mogu biti veoma...

Čaj za regulisanje menstrualnog ciklusa

Promene u menstrualnom ciklusu mogu biti prolaznog karaktera pa ne treba odmah pribegavati lekovima. Biljne mešavine mogu biti dovoljne za...

Šta treba jesti da bi se ugojili

Dok mnogi od nas traže savete kako smršati, neretko ćemo naići i na one kojima nedostaje koji kilogram. Jedno je...

Biljka koja uništava kancer

Graviola u lečenju malignih bolesti uništava samo kancerogene ćelije, štiti imuni sistem, sprečava nastanak smrtonosnih infekcija, uspostavlja normalan rad organa…...

Liposukcija- sve što je potrebno znati

Liposukcija je hirurški tretman uklanjanja viška masnoće, kojim se osigurava bolji oblik tela. Kako ljudi dobijaju i gube na težini,...

Close