Laneno ulje za bolje zdravlje

Zdravlje nam svima mora biti na prvom mestu i upravo zbog toga moramo poraditi na unosu namirnica koje obiluju vitaminima, mineralima i vlaknima. Lekovita ulja deo su ove priče, a poznato je kako se neka konzumiraju isključivo oralno, dok se neka ne smeju unositi u organizam nego isključivo ako su deo maske ili kreme.
laneno

Laneno ulje jedno je od  čarobnih ulja koje razne generacije koriste već duže vreme. Poznato je kako se radi o najstarijem ulju bogatom omega-3 masnim kiselinama, zbog čega je i više nego korisno kod zaštite kardiovaskularnog sistema.

Pored omega-3 masnih kiselina sadrži alfa-linoleinsku kiselinu te esencijalno masnu kiselinu koje povoljno deluju na artritis, bolesti creva, upalne bolesti creva i kod prevencije raka. Količina omega-3 masnih kiselina dvostruko je veća nego kod ribljeg ulja. Laneno ulje mogu koristiti sve osobe koje imaju problema s povišenim holesterolom.

On je jedan od najvažnijih regulatora ženskih hormona. Deluje na zdravlje kardiovaskularnog sistema, kostiju, a mogu ga uzimati žene bez obzira na godine. On je jednostavo zdrav i trebao bi biti deo svakodnevnih rituala, s tim da se preporučuje jedna manja kašika na dan.
Dobro je znati kako se ne stavlja direktno na kožu, jer je izrazito masno, a osim toga sklono je oksidaciji pri samom dodiru s kožom. Ono je jedno od lekovitih ulja koja se koriste isključivo oralno. Ako vam je teško podneti ukus ulja možete ga pomešati s posnim sirom ili žitaricama.

Neki ga znaju koristiti i kao blaži oblik laksativa, ali ako se ne pretera s količinom neće se pojaviti negativne posledice. Jedano od najpoznatijih delovanja je i to što sprečava rizik od raka dojke.

Laneno ulje jedno je od najjeftinijih kozmetičkih proizvoda. Verujte uz jednu kašikuu na dan vaša će vam koža, kosa i nokti biti zahvalni. Rezultati će biti vidljivi vrlo brzo, a vi ćete se osećati bolje.

Autor: S.Š.

Komentari
Loading...