• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Kurkuma smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti

13.09.2014. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Kurkuma pripada grupi najzdravijih namirnica i začina na svetu. Veliki broj kvalitetnih istraživanja je pokazao da ima odlične prednosti za fizičko i psihičko zdravlje.

amurk

Kurkuma sadrži bioaktivne spojeve s moćnim lekovitim svojstvima

Ima moćna protivupalna i antioksidacijska svojstva.

Kurkumin se puno bolje apsorbuje uz pomoć crnog bibera koji sadrži prirodne spojeve i pospešuju apsorpciju kurkumina za 200%. Kurkumin je takođe topiv u mastima, stoga ne bi bilo loše da ga uzimate uz masniji obrok.

Hroničnoj upali u telu ne pridaje se velika pažnja. Hronična upala igra ključnu ulogu u nastanku različitih hroničnih bolesti, uključujući bolesti srca, rak, metabolički sindrom i razne degenerativne bolesti.

Sve što može pomoći pri smanjenju hronične upale takođe može pomoći pri održavanju dobrog zdravlja celokupnog organizma.

Kurkumin ima protivupalna svojstva. Moćniji je čak i od nekih protivupalnih lekova. Nekoliko istraživanja je pokazalo da je bolji od lekova jer ne uzrokuje nikakve nuspojave.

Kurkuma  smanjuje nivo slobodnih radikala

Antioksidanti su nam potrebni jer štite telo od slobodnih radikala i oksidacije ćelija. Slobodni radikali povećavaju rizik od nastanka raznih bolesti.

Kurkuma sadrži veći broj antioksidanata, a najdelotvorniji je kurkumin. Osim što direktno neutralizuje slobodne radikale, on takođe podstiče telo da oslobađa antioksidacijske enzime.

Iz toga možemo zaključiti da kurkumin ima dvostruko delovanje. Prvo direktno blokira slobodne radikale, a zatim stimuliše telo da samostalno proizvodi antioksidacijske spojeve.

Loading...

Kurkuma smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti

Bolesti srca su vodeći uzročnici smrti u svetu. Naučnici ih intenzivno proučavaju već godinama unazad i sada su već dobro upoznati s bolestima srca.

Bolesti srca su jako komplikovane i brojni procesi doprinose nastanku bolesti srca. Kurkumin se pokazao učinkovit u poboljšavanju funkcija krvnih sudova.

Zdravlje krvnih žsudova određuje i zdravlje srca. Ako krvni sudovi ne funkcionišu kako treba, povećava se rizik od nastanka visokog krvnog pritiska, krvnih ugrušaka i niza drugih faktora.

Jedno istraživanje je pokazalo da je kurkumin za srce učinkovit jednako kao fizička aktivnost. Sva njegova svojstva (antioksidacijska i protivupalna) doprinose zdravlju srca.

Kurkuma pomaže u prevenciji i lečenju raka

Postoje različiti oblici raka, ali svi imaju nešto zajedničko. Naučnici su proučavali delovanje kurkumina u lečenju raka. Otkrili su da deluje na rast, razvoj i širenje raka.

Istraživanja su pokazala da kurkumin sprečava širenje raka i pomaže pri uništavanju kancerogenih ćelija. Kurkumin se pokazao naročito učinkovitim u prevenciji i lečenju raka debelog creva.

Kurkuma pomaže u prevenciji i lečenju Alzheimerove bolesti

Alzheimerova bolest je najzastupljenija neurodegenerativna bolest u svetu i vodeći uzročnik demencije. Nažalost, još uvek ne postoji učinkovit tretman.

Iz tog razloga je prevencija jako važna, a kurkumin se na tom području pokazao jako učinkovit. Upala i oksidacijska šteta igraju ključnu ulogu kod nastanka Alzheimerove bolesti, a već znamo da kurkumin tu može pomoći.

Alzheimerova bolest podstiče nakupljanje plaka u mozgu, a kurkumin može pomoći pri smanjenju tog plaka.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]loading...

Ostavi Komentar

kometari

Kategorija: Alchajmerova bolest, Bolesti krvi, Bolesti srca i krvnih sudova, Kurkuma, Onkologija, Prevencija, Prirodni lekovi

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Oprez: Čitajte uputstvo pre upotrebe leka

Nuspojave su nešto što prati mnoge lekove, pa tako, recimo, negativne efekte vitamina i analgetika treba posebno proučiti jer je...

Ekstazi leči leukemiju?!

Izmenjena verzija popularne "droge za žurke" MDMA, poznatije pod imenom Ekstazi, pokazala se veoma uspešnom terapijom za nekoliko vrsta raka...

Kofein poboljšava sportske performanse

Iako je jedan od najviše korišćenih stimulanata u sportu, nedavna istraživanja pokazuju da kofein ima možda i širi spektar sportova...

Oči su pokazatelji preti li vam srčani ili moždani udar

Sitne krvne žile u vašim očima otkrivaju kakvo je zdravlje i funkcija vašeg mozga. U istraživanju suučestvovale osobe srednje životne...

Imate loše pamćenje? Možda previše sedite

Kada ste u fizičkoj kondiciji, to ima još neke prednosti, osim zdravlja vašeg srca i pozitivne slike o sebi. Sudeći...

Close