Kombinacijom ovih sastojaka izlečite rak

175

Istraživači sa Univerziteta Mičigen otkrili su da kombinacija crnog bibera i kurkume igra važnu ulogu u prevenciji i lečenju mnogih bolesti, pa čak i raka dojke.

 

kur

Nedavna istraživanja otkrila su da jedinjenje u crnom biberu, koji se zove piperin, učestvuje u borbi protiv raka zajedno sa kurkumom i čini da kurkumin iz kurkume postane 1000 puta lakši za apsorpciju. Bez piperina, biološki sadržaj kurkume je veoma nizak.

Piperin i kurkumin su jedinjenja koja utiču na više od 700 gena, i mogu da spreče aktivnost i sintezu enzima ciklooksigenaze-2 (koks2) i 5-lipookigenase (5-LOKS), kao i ostale enzime koji su uključeni u zapaljenski proces.

Kurkuma i crni biber mogu da pomognu kod skidanja kilograma. Piperin u crnom biberu ubrzava metabolizam i povećava sagorevanje kalorija u organizmu. Takođe se izaziva osećaj sitosti.

Aktivne materije u kurkumi i crnom biberu imaju anti-depresivno dejstvo. Ova jedinjenja mogu da podignu nivo serotonina i dopamina u mozgu i spreče delovanje monoamino-oksidaze, enzima koji je povezan s depresijom, ako je prisutan u mozgu u velikoj količini.

Ova dva sastojka se mogu dodavati većini jela, čak i sokovima od povrća ili konzumirati u svežem stanju.

Kurkuma smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti

Komentari su zatvoreni..