Koliko su jabuke zdrave za vašu kožu?

Jabuke sadrže mnoge sastojke koji su dobri za našu kožu.

Ukoliko se budete negovali sa jabukom, vaši obrazi će biti glatki baš poput kore od jabuke.

U daljem tekstu pogledajte kako vam jabuka može pomoći u vašim beauty tretmanima.

Smanjuje bore

Smanjivanje bora je jedna od mnogih prednosti jabuke. Jabuka sadrži sastojke koji vam mogu pomoći u smanjenju vidljivih tragova starenja na vašoj koži. Lepu kožu možete postići jednostavnom primenom zgnječene jabuke na vaše lice. Držite je 20 minuta, a zatim je isperite.

Prirodno sredstvo za čišćenje

Očistite vašu kožu sa prirodnim sredstvom za lice, koristeći jabuku. Prirodna kiselina prisutna u jabuci pomaže da se očiste dodatna ulja sa vašeg lica. Kako bi napravili ovaj proizvod za čišćenje, potrebno je da pomešate 1 kašiku soka od jabuke, 2 kašike mleka i 1 kašiku meda u maloj zdeli i da dobro promešate sastojke.

Nanesite ovu smesu na lice i nežno je utrljavajte 3-4 minute. Operite je sa mlakom vodom. Beauty prednosti jabuke će biti vrlo jasno vidljive nakon primene ovog proizvoda. Vaša koža će biti sjajna i glatka.

Lepša koža

Na vaj način možete direktno dobiti antioksidanse i vitamine A, B i C koji se nalaze u jabukama. Pomešajte 1 kašiku pirea od jabuke sa 1 kašikom zobenih pahuljica i 1 kašikom meda.

Nanesite je po celom licu i vratu. Isperite hladnom vodom nakon 25-30 minuta. Vaša koža će biti lepa i hidrirana.

Kontroliše akne i druge upale kože

Primena maske od jabuke obogaćuje vašu kožu s antioksidansima i vitaminima. Dakle, možete samo uzeti komad jabuke i nežno trljati vaše lice kako bi dobili maksimalne beneficije jedne jabuke.

Takođe možete pomešati 1 kašiku pirea od jabuke sa 1 kašikom pirea od krompira i zatim smesu staviti na vaše lice. Isperite smesu nakon 10 – 15 minuta i vaša koža će biti glatka i lepa.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar

Komentari su zatvoreni..