• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Koji su PRIRODNI NAČINI da se ASTMA izleči?

01.05.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Saznajte kako da se potpuno prirodno rešite posledica astme.

U svetu od astme boluje oko 300 miliona ljudi, a u Srbiji svako sedmo dete ima neki oblik astme.

Astma je hronična bolest disajnih puteva i grčenja mišića koji okružuju ove disajne puteve. Disajni putevi se sužavaju i javlja se otežano disanje. Međunarodni dan borbe protiv astme obeležava se 4.maja i stručnjaci širom sveta ukazuju na nagli porast obolelih.

Vrste astme

Alergijska astma je najčešći tip astme koji se javlja. Ona se javlja kao posledica osetljivosti na supstance iz spoljašnje sredine kao što su kućna prašina, grinje, korov, buđ ili duvan. Simptomi koji prethode pojavi astme su kijavica i osećaj zapušenog nosa. Ovi simptomi mogu trajti i po nekoliko godina.

Bronhijalnu astmu karakteriše preterano lučenje sluznice koja sužava bronhije i sprečava da vazduh prodre do pluća. Uzroci nastanka mogu biti unutrašnji (način života obolele osobe, konzumiranje alkoholnih pića, pušenje, način ishrane, al ii genetske predispozicije) i spoljašnji (dolaze iz sredine u kojoj čovek živi).

Loading...

Pored pumpica, inhalatora i određenih lekova, pozitivne efekte u suzbijanju i lečenju simptoma astme imaju i proizvodi iz prirode.

Iako beli luk stvara loš zadah, on se svrstava u dobre, stare domaće lekove koji mogu da pomognu u lečenju ove hronične bolesti.

Obloge od senfa ili gline bi trebalo stavljati i na leđa i na grudi.

Brojni vitamini mogu da smanje asmatične napade, zato se savetuje svakodnevno unošenje vitamina C i E.

Preporučuje se i uzimanje magnezijuma koji utiče na širenje bronhija i na taj način se smanjuje šansa za asmatični napad.

Zdrava ishrana, odnosno unošenje namirnica koje su bogate vitaminima i mineralima.Jedite ribu (tuna, losos, skuša) jer sadrži omega 3 masne kiseline. Zamenite životnjske proteine biljnim, smanjite unos mleka, izbacite margarin, ulja i masti.

Med je najstariji narodni lek za lečenje astme. Udisanje eteričnih ulja iz meda već pomaže otklanjanju gušenja. Med se može uzimati ujutru sa čašom tople vode. Može se dodati đumbir u prahu, jabukovo sirće ili kajenski cimet.

 

Mnogi su čitali i ove tekstove:

Budoar.rs




loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: , ,

Kategorija: Astma

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
Za šta sve možemo iskoristit peršun

Peršun je najpopularniji začin na svetu. Može se pronaći u svakoj prodavnici i na svakoj pijaci i sastavni je deo...

Naučno dokazano: Napitak koji snižava krvni pritisak

Kefir može imati pozitivno dejstvo na snižavanje krvnog pritiska, pokazali su rezultati nove studije. Kefir je gusto probiotičko mleko koje...

Dovedite holesterol u normalu- saveti

Predlažemo vam 5 proverenih saveta da dovodete holesterol u normalu. 1. Smanjite unos masti životinjskog porekla (suhomesnati proizvodi, punomasno mleko,...

IMA JE SVUDA: Stavljate je na RANU, ali to nije jedino što ova biljka LEČI, njena primena je mnogo šira

Lekoviti nisu samo listovi. Bokvica kao lekovita biljaka se koristi već vekovima. To je višegodišnja lekovita biljka koja je rasprostranjena...

Hipohromna anemija- Simptomi i lečenje

Anemija usled nedostatka gvožđa se razvija kada postoji toliko smanjenje količine gvožđa u organizmu da je poremećena eritropoeza (proces stvaranja...

Close