• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Kada plivamo gubimo kilograme

13.06.2012. | Postavio | Komentar Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Plivanje uz prilagođenu ishranu može biti odličan način za mršavljenje i kasnije održavanje postignute težine.

plivanje

Plivane je jedan od sportova koji najpovoljnije utiče na zdravlje uključuje vecinu mišičnih grupa a kod kondiciono nespremnih ne dolazi do povreda i oštećenja zglobova kao kod trčanja.
Smanjenje nekoliko kilograma uz plivanje a bez dijete je lako ostvarivo dok za rešenje ozbiljnijih problema gojaznosti mora da se praktikuje i neka dijeta.

Jedan od glavnih krivaca za stvaranje sala je kasna a obilna večera jer veća količina kalorija unesena pred spavanje završava kao rezerva energije u obliku masti.
Mnogi posle dijete nastavljaju sa starim navikama koje ih ponovo dovode u prvobitno stanje gojaznosti,večernje plivanje za sve ljude koji imaju uslova za to je najbolje rešenje ovog problema kao i za one koji žele očuvati vitku liniju stečenu posle dijete.

Loading...

Večerati treba ranije a onda nekoliko sati posle obroka plivati(netreba plivati odmah nakon obroka potrebno je da prodje barem jedan sat).
Večernja fizička aktivnost će sagoreti sav višak kalorija i smanjiti psihičku napetost pred spavanje.
Svakako da mali broj ljudi ima uslove za ovo ali treba plivati kad za to imate mogućnosti dok se za period posle večere može nešto učiniti i brzim hodanjem ili brzom šetnjom važno je utrošiti višak kalorija.

Ljudski organizam je “konstruisan” da stalno bude u pokretu i troši kalorije,naši preci su tokom čitavog dana bili u pokretu a nas savremeni način života i tehnologija jednostavno teraju da budemo lenji i što manje pokretljivi.
Kad se tome doda savremena ishrana koja obiluije proizvodima koji su prave kalorijske bombe gojaznost je logična posledica.
U cilju mršavljenja plivati bi trebali svakoga dana a najmanje tri puta nedeljno i to barem trideset minuta.

 

 

 
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Fizička aktivnost, Potrošnja kalorija, Pravilna ishrana, Zdravi saveti, Zdravlje i Lepota

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Ostavite Komentar

You must be Prijavi se ostavi komentar.

Read previous post:
Proverena-Dijeta 15 dana

Ovo je dijeta koju su osmislili farmaceutkinja Sumiko i njen muž Hitoshi, koji je izgubio čak 18 kilograma uz nju....

Šta je šizofrenija?

Bolest počinje u tinejdžerskom ili ranom odraslom dobu. Iako je kod mnogih obolelih ona hronično oboljenje, mnogi bolesnici mogu da...

Mucanje

Mucanje je jedan od najvećih problema u fonijatrijskoj rehabilitaciji. Obično nastaje posle 3. godine, pri polasku u školu ili ređe...

Multipla skleroza

Multipla skleroza (MS) je hronično oboljenje centralnog nervnog sistema koja se karakteriše procesom demijelinizacije kičmene moždine i mozga. Proces demijenilizacije...

Silikonske grudi

Dojka je simetrični parni organ, smešten na prednjoj strani grudnog koša. Normalnu veličinu dostiže između šesnaeste i devetnaeste godine. Oblik...

Close