• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Izborite se sa polenskom alergijom

15.03.2019. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Prvi simptomi da je alergija možda “stigla” su kijanje u serijama, zapušen nos, curenje ili svrab nosa, crvenilo, suzenje i svrab očiju, glavobolja, poremećaj čula mirisa, umor, promene na koži, kašalj, otežano disanje.

Prema mišljenju alergologa, prvi simptomi kada roditelji treba da posumnjaju da je možda reč o alergijskoj kijavici jeste kada dete počne da kija u naletima čim izađe napolje, ima zapušen nos, češe nos, a znak mogu da budu i suzne i crvene oči.

Stručnjaci tvrde da se alergijske kijavice pojavljuju najčešće pre 20. godine života, a da se sklonost ka alergijama nasleđuje.

U vreme cvetanja polena treba zatvarati prozore

Ako je moguće, u vreme cvetanja polena treba zatvarati prozore, izbegavati izlete i kampovanja u prirodi i u dogovoru s lekarom uzimati prepisanu terapiju, jer se alergije mogu uspešno držati pod kontrolom.
Najčešći lekovi koji se uzimaju kako bi se alergija sprečila, jesu antihistaminici, nazalni kortikosteroidi, antileukotrieni, a savetuje se i imunoterapija.

Loading...

Simptomi alergije mogu da variraju u zavisnosti od koncentracije polena u vazduhu – ako je ona mala alergija ne mora da se pojavi, dok je ona izvesna ako je velika količina polena u vazduhu koji udišemo.

Svima koji u proleće imaju nevolje stiže olakšanje posle kiše kada se polen staloži, a najugroženiji su kada ga vetar raznosi.

Prisutnost polena u vazduhu najveća je ujutru

Prisutnost polena u vazduhu najveća je ujutru dok se ona tokom dana, s rastom temperature i jačim sunčevim zracima, smanjuje.
Ukoliko se ne povede računa, alergije mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, pre svega sa disajnim organima, a česta je i pojava astme .

Lekari osobama koje pate od alergije savetuju šetnje predveče, jer je tada zemlja vlažna od rose, a polen ne može lako da se raznosi.

PROČITAJTE VIŠE:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Alergije, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Kako da zaista pomognete obolelima od raka?

Stručnjaci i oni koji su živeli sa ovom bolešću podelili su načine na koje zaista možete pomoći osobama obolelim od...

Kako prepoznati tihi srčani udar?

Kao što to i samo ime sugeriše, tihi srčani udar može da prođe neprimećeno, jer njegovi simptomi nisu dramatični kao...

Napravite čaj koji topi kilograme i ubrzava metabolizam

Ovaj čaj je veoma zdrav, odlično sagoreva masne naslage sa stomaka, butina i zadnjice i ubrzava metabolizam.   Zahvaljujući sastojcima...

Koliko je zdrava popodnevna dremka ?

Ako ste se pitali koliko je zdrava popodnevna dremka i kako utiče na organizam, naučnici su konačno dali odgovor koji...

Ove simptome ne smete da zanemarite

Iako većina simptoma koje osetimo nisu razlog za brigu, postoje neki koje nikako ne bi trebalo ignorisati. Lekari upozoravaju da...

Close