• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Izborite se sa anksioznošću uz ove savete

12.07.2019. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Moderan, užurban način života je glavni krivac za pojavu stanja anksioznosti.

Anksioznost prati osećaj nelagode koji je potpuno neosnovan i ponekad iako uopšte nemamo ni najmanji razlog za brige pravimo dramu.

Veoma je teško ostati fokusiran na bitne stvari, pa se često javlja i nervoza.

Ovo su neki od koraka sa kojima ćete se izboriti sa ovim stanjem:

1. Ako osećate da su vam misli pretrpane uznemirujućim sadržajem, pronađite neko vama udobno i mirno mesto. Udaljite se na nekoliko minuta od ljudi i odmorite.

2. Kada ste se udobno smestili, zatvorite oči i pokušajte da se opustite. Na početku će biti teško da se umirite i sinhronizujete telo i um, ali vežbanjem će postajati sve lakše. Kada žmurite izolovani ste od sveta, što vam daje mogućnost da se fokusirate na svoje misli.

3. Dok sedite ili ležite sa zatvorenim očima, osetite kako se vaše telo pomera sa svakim udisajem. Na ovaj način pomažete telu da se oseća bolje.

Loading...

4. Duboki udisaji će smanjiti nivo stresa i pomoći da se potpuno opustite. Sa svakim novim udisajem osetićete kao vas bes i nelagoda napuštaju.

5. Ako vas okupiraju problemi pokušajte barem na nekoliko minuta da ne razmišljate o njima. Oslobodite ih i fokusirajte se na sadašnji trenutak i disanje.

6. Ponekad je opuštanje iznenađujuće težak posao. Ali ukoliko želite da sačuvate svoje zdravlje i um praktikujte ovu tehniku svakog dana, jer što češće pokušavate to ćete uspešniji biti.

7. Svako ponašanje je prouzrokovano onim na šta smo fokusirani. Zato ako su vam misli lepe i mirne, to će se odraziti i na ponašanje.

PROČITAJTE VIŠE:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Anksioznost, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Orhitis- česta bolest muškaraca

Orhitis predstavlja zapaljenje jednog ili oba testisa najčešće uzrokovana infekcijom. Orhitis može da uzrokuje veliki broj različitih bakterija i virusa....

Ovo su vrste alergija na sunce

Alergija na sunce je reakcija kože na sunčeve zrake određenog spektra, u određeno godišnje doba, ali i u određeno vreme...

Lekovite strane žalfije

Žalfija je lek za razne bolesti, o čemu svedoči i njen latinski naziv salvia, što znači 'spasiti'. Ova čudesna biljka...

Spanać povećava mišiće

Naučnici berlinskog univerziteta i Svetska antidopinška agencija (WADA) objavili su da hemikalija hidroksiekdison ili ekdisteron koja se nalazi u povrću...

Lekovite strane guščije masti

Guščija mast je veoma efikasna kod čestih opstrukcija i kada je potrebno iskašljati sekret nagomilan u plućima. Možete je naći...

Close