>

Isprobaj ove namirnice i počni živeti zdravije!..

1


Dobrim odabirom hrane poboljšavate svoje zdravlje, raspoloženje, kvalitet svoje kože, uz dobijanje energije i boljeg metabolizma.

špar

ZDRAVA ishrana odavno je prestala biti neukusna i dosadna. Svoj tanjir možete lako napuniti finim svežim namirnicama u svako godišnje doba, potrebno je samo malo znanja i maštovitosti!

Predlažemo vam samo neke namirnice koje će vam pomoći u poboljšanju celokupnog zdravlja.

Orah

Orasi su bogati vitaminima i mineralima, te zdravim masnoćama koje će jačati imunitet, sniziti holesterol, ojačati kosti i pomoći  pri regulisanju težine. Možete ih jesti same, kao grickalice, ili ih možete dodati u svoje jutarnje žitarice ili popodnevnu salatu.

Šparoge

Ovo povrće sadrži puno vitamina B, vlakana, kalijum, cink, magnezijum i gvožđe. Ubacite ih u salatu ili ih jedite s jajima ili testeninom!

Mladi luk

Mladi luk pomaže pri mršavljenju! Intenzivan miris i ukus ovog povrća brzo će te zasititi i tako sprečiti nepotrebno prejedanje. Osim toga, luk će regulisati krvni pritisak i ojačati imunitet.

Mahunarke

Loading...

Protein iz mahunarki vašem će mozgu poslati signal sitosti, dok će vlakna poboljšati probavu i ubrzati metabolizam.

Spanać

Spanać je bogat gvožđem i vitaminima C, E i K. Koristite ga što češće – ubacite ga u smoothie, kuvajte ga ili ga dodajte u salatu te začinite s limunom. Šoljica špinata dnevno učinit će čuda za vaše zdravlje!

Artičoke

Ovo povrće s oštrim listovima bogato je magnezijumom, mineralom koji pokreće više od 300 biohemijskih reakcija u telu. Ako iz hrane ne dobijate dovoljno magnezijuma, vaši mišići moraju raditi više kako bi se pokrenuli pa ćete se zato brže umarati.

Losos

Riba bogata omega-3 masnih kiselina poboljšat će zdravlje vaše kože.

Jagode

Jagode su bogate antioksidansima i vitaminom C, a pomoći će vam i kod čišćenja kože. Osim što su ukusne za jelo, možete ih zgnječiti te koristiti kao masku za lice.

Jaja

Jaja sadrže 9 esencijalnih aminokiselina i veliku količinu proteina. Istraživanja su pokazala kako žumance sadrži nutrijente bitne za pamćenje!
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

Read previous post:
Vitamin E ne pomaže da se smanji rizik od raka i srčanih obolenja

Posle četvorostrukog bajpasa, Džim Hil je počeo da razmišlja kako da smanji opasnost od novih srčanih problema. Čuo je da...

Novi delovi tela uz pomoć matičnih ćelija

U jednoj bolnici u severnom Londonu naučnici rade na izradi noseva, ušiju i krvnih sudova u laboratoriji, u nameri da...

Lečenje anksioznih poremećaja

Anksioznost je potpuno normalan osećaj koji predstavlja jedan deo naših osećaja i koji prati sve važne trenutke u životu čoveka....

Čaj za zdravu prostatu

Predstavljamo vam prirodni recept za čaj za zdravu prostatu koji se veoma lako priprema. Simptomi upale prostate mogu biti veoma...

Čaj za regulisanje menstrualnog ciklusa

Promene u menstrualnom ciklusu mogu biti prolaznog karaktera pa ne treba odmah pribegavati lekovima. Biljne mešavine mogu biti dovoljne za...

Close