• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Hmelj i njegove zdravstvene prednosti

02.08.2016. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Hmelj je jako dobar prirodni sedativ, pa se zbog toga koristi kao lek za bolesti nervnog sistema, tačnije za umirenje nerava i kao prirodni lek protiv nesanice.

mn

Umiruje nemir, stres, podstiče san i jača nerve. Interesantno je reći da jastuci koji su punjeni hmeljom obezbeđuju dobar san i pomažu protiv nesanice.

Biljka hmelj sadrži i visok procenat hormona vrlo sličnih estrogenu, pa je zato koristan za žene. Čaj od hmelja dobro je piti u toku menstruacije jer deluje umirujuće.

Uzet u većoj meri hmelj izaziva trovanje koje se manifestuje kroz gađenje, povraćanje, glavobolju, usporavanje cirkulacije i slično. Opšte je poznato da biljka hmelj veoma uspešno otvara apetit i izaziva prijatnu potrebu za hranom. Sadrži gorke materije pa tako podstiče varenje hrane.

Poznato je da pivo goji, kao i da alkoholna pića u većoj meri nikako nisu zdrava, ali od hmelja (biljke od koje se pravi pivo) i od samog piva, uzetog na pravilan način i u malim dozama, možete imati i velikih koristi.

Čaj od hmelja

Čaj od hmelja upotrebljava se za lečenje manjka apetita i za opuštanje a priprema se tako što se jedna supena kašika cvetova hmelja prelije sa jednom šoljom ključale vode i ostavi da odstoji svega desetak minuta. Nakon toga čaj se procedi i zasladi medom. Pije se u malim gutljajima, pre jela ili pola sata pre spavanja.

Pivo i hmelj protiv kamena u bubregu

Pivo može biti od koristi ako imate problema sa kamenom u bubregu. Kamen u bubregu može biti izbačen ako se legne u kadu sa toplom vodom i popije 1/2 litra toplog piva. Iza toga potrebno je zadržati mokraću neko vreme da bi se kamen kasnije izbacio pod većim pritiskom.

Pivo za negu lica

Zbog visokog sadržaja vitamina B, pivo može biti vrlo korisno prirodno sredstvo za negu lica. Za ovu vrstu tretmana potrebno je pivom natopiti maramicu i držati kao oblog 10-15 minuta. Time će se podstaći regeneracija kože. Ovo je najbolje uraditi u večernjim satima jer su procesi regeneracije tada intenzivniji nego preko dana.

Mnogima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: , , , , ,

Kategorija: Apotekar u kući, Hmelj, Prirodni lekovi, Zdrava hrana, Zdravi saveti, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Zdravstvene prednosti biljke pelin

Pelin je biljka koja se koristi za otvaranje apetita, za čišćenje krvi, protiv crevnih parazita, protiv insekata, za stimulisanje cirkulacije...

Tvrdi da je rak izlečila pomoću meda

Jedna žena je izlečila rak medom i đumbirom i objavila svoj recept u nadi da će pomoći još nekome Ljudi...

Kako se koristi konopljino ulje upotreba protiv raka

Konopljino ulje kao lek za rak Decenijama unazad, konopljino ulje u javnosti predstavlja svojevrsan tabu i biva potisnuto od strane...

PROMENIĆE VAM SE ŽIVOT! ŠOK! Evo zašto nikako ne biste smeli da SPAVATE na DESNOJ STRANI

Zahvalite ovom lekaru. Nikada o tome niste razmišljali, ali ima razlike kada spavate na desnoj i na levoj strani,a dr...

Alopecija – uzroci i lečenje

Kosa je jedan od važnijih činilaca koji utiču na opšti izgled i generalno imidž osobe i zato se velika važnost...

Close