• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Evo zašto vam je kosa stalno masna

15.01.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Do masne kose dolazi zbog nekoliko razloga, a među njima je pored genetike prisutna.

Pored pojačanog lučenja sebuma zbog čega se kosa češće masti te uticaja hormona, razloge u masnim vlasima treba tražiti i u onome što radite svakodnevno ili ne radite. Prvo treba krenuti od životnih navika.

Nezdrav način života pored toga što dovodi do mnogih bolesti isto tako utiče i na lepotu svake osobe, zbog čega se ona kasnije ne oseća poželjno ni posebno. Stres i nepravilan način ishrane samo su jedan deo priče i neprijatelji zbog kojih niste zadovoljni izgledom svoje kose.

Da li ste znali da vruć vazduh kao i voda podstiču pojačano lučenje sebuma? Bilo bi dobro kada bi sledeći put dok perete kosu dobro razmislili kako ćete to uraditi. Masnu kosu nikako ne treba prati  vodom posebno  visoke temperature nego to treba raditi pod mlakom ili hladnom vodom. Ovako kosa ostaje jača i sprečava nakupljanje sebuma.

Iako se preporučuje korišćenje maski za kosu kako bi joj vratili sjaj i zdravlje, s druge strane nikako nije dobro preterivati jer tako postižete suprotan efekt. Učestalo korišćenje maski dovodi do iscrpljivanja vlasi, a to sigurno ne želite. Jednom u dve nedelje je dovoljno da svojoj kosi pružite samo najbolje.

Postoji još jedan razlog zbog kog je kosa masna. Idealnim se smatra pranje kose do dva puta nedeljno i to tako što ćete šampon nanositi dva puta. Količina bi trebala biti veličina oraha, a prvi put ćete šampon utrljati dok ćete drugi put lagano umasirati. Pazite da ste sve isprali.

Bilo bi dobro kada bi nakon pranja koristili prirodne proizvode, a češljali se s plastičnim četkama koje imaju zaobljene vrhove. Ukoliko ne želite imati masnu kosu izbegavajte metalne četke koje prenose masnoću po celom temenu. Neka vam kosa uvek bude lepa jer ipak je ona vaš zaštitni znak.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Kosa, Prirodni lekovi, Zdravi saveti, Zdravlje i Lepota, Živeti zdravo

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Provereno rešenje za regulisanje neredovne stolice

Dobra i redovna stolica ključ je zdravlja kod čoveka. Gotovo uvek dugotrajni problemi zatvora i neredovne , odnosno tvrde stolice...

Na ove načine možete sprečiti osteoporozu

Osteoporoza je bolest koja dovodi do gubitka koštane mase pa samim tim i lakšeg preloma kostiju. Osteoporozu  ima svaka treća...

Sportovi koji čuvaju zdravlje vašeg srca

Ovaj vodič će vam pomoći da se bolje snađete. Bavljenje sportom je glavna zaštita od srčanog udara i kardiovaskularnih bolesti,...

Lečenje policističnih bubrega

Bol u slabinama i trbuhu se sreće kod polovine obolelih a izazvan je cističnim uvećanjem bubrega. Akutni bol može da...

Uzroci i lečenje mišićnog reumatizma

Ovo je poseban oblik reumatizma, koji karakteriše nelagodnost, rasprostranjeni bol i brojne bolne tačke po telu. Može se manifestovati kao...

Close