Generic filters
Exact matches only

Domaći puder za lice

Svakoj ženi veliki problem zadaje odabir savršenog pudera. Nijanse su ili presvetle, ili previše tamne i gotovo je nemoguće naći onu nijansu koja pristaje upravo vama. Ukoliko ste i vi jedna od takvih žena, te biste hteli napokon da imate puder koji vam odgovara, na pravom ste mestu. Donosimo vam par zanimljivih saveta i trikova kako biste napravili puder kod kuće.

puder

Puder u prahu možete jednostavno napraviti uz ovaj recept. Prirodni sastojci nahranit će vaše lice, dati mu sjaj i ujedno sakriti sve nepravilnosti mnogo bolje nego običan puder iz prodavnice.

Sve što vam je potrebno za njegovu pripremu je kukuruzno brašno (skrob), umesto njega možete iskoristiti i obično belo brašno, gustin, kakao prah ili čokoladu u prahu, cimet, vaniliju i francusku zelenu glinu.

Priprema:

U staklenu ili plastičnu zdelu stavite dve kašike brašna, belog ili kukuruznog. Ostale sastojke dodajte po boji svoje kože, odnosno za kakao u prahu preporučuje se ukoliko imate tamniju nijansu lica, i on je namenjen tamnoputijim ženama.

Vanilija je za svjetlije žene koje imaju takvu nijansu tena. Ukoliko je vaša koža pomalo žućkasta, za nju će idealan biti đumbir koji će tu boju neutralizovati te neće biti tragova nanošenja.

Prilikom mešanja isprobavajte puder te proučavajte koja vam nijansa odgovara. Dodajte sastojke kako biste došli do svoje idealne boje pudera. Umočite prst u prah, nanesite ga na kožu (lice, prst, ruku) te na svetlu pogledajte ima li kakvih prelaza. Ukoliko se puder stopio sa prirodnom bojom vaše kože, nijansa je dobra za vas.

Možete ga mešati sa eteričnim ili mirisnim uljima, losionima za telo, mlekom za telo ili hidratantnom kremom za lice. Maslinovo ulje odlično je u kombinaciji sa puderom, samo u manjim količinama kako vam se lice ne bi previše mastilo. Puder držite u čistoj posudici, zatvarajte ga i mogao bi vam potrajati i do nekoliko meseci.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]

Komentari
Loading...