• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Đumbir reguliše šećer u krvi

04.02.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Đumbir je jedan od najpopularnijih začina u svetu.

Koristi se za ublažavanje različitih tegoba, uključujući prehladu, mučnine od putovanja, trudničke mučnine i bolove uzrokovane artritisom.

Novo istraživanje naučnika iz Irana otkriva da đumbir može pomoći u kontroli vrednosti šećera u krvi, što je naročito korisno za osobe koje pate od dijabetesa tipa 2.

U istraživanju je učestvovalo88 osoba, koje pate od dijabetesa tipa 2. Naučnici su nasumce odabrali učesnike koji će u periodu od 8 nedelja svakodnevno uzimati 1 gram suplementa đumbira 3 puta dnevno.

Ostali učesnici su uzimali placebo. Važno je istaknuti da su svi učesnici nastavili s regularnom terapijom za dijabetes.

Rezultati su pokazali da su svi, koji su uzimali đumbir, imali značajno nižu vrednost šećera u krvi.

Svi učesnici su bili srednje životne dobi i imali su suvišne kilograme, ali nisu bili gojazni. Zanimljivo je da je đumbir pomogao u održavanju vrednosti šećera u krvi stabilnijom, što je takođe smanjilo potrebu za korišćenjem lekova.

Naučnicima još uvek nije jasno na koji način đumbir smanjuje vrednost šećera u krvi, stoga svakako planiraju nastaviti istraživanje.

Ali, naučnici upozoravaju da đumbir može narušiti delovanje lekova protiv zgrušavanja krvi pa preporučuju da ga ne uzimate ako pijete te lekove. Svakako se posavetujte s lekarom pre početka korišćenja đumbira, kao i bilo kojih drugih začina ili suplemenata s lekovitim svojstvima.

Drugima se dopalo i ovo:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: , ,

Kategorija: Prirodni lekovi, Zdravi saveti, Živeti zdravo

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Doterajte liniju uz ove napitke

Predstavljamo vam 3 napitka kojima ćete uspešno obim stomaka. Aromatizirana voda Kada se pokušavate rešiti suvišnih kilograma, vrlo je bitno...

Jakovljević o nadrilekarstvu: Dođu posle 15 god i kažu “rekao travar”

Konvencionalna ili alternativna medicina, vera u stručnost lekara ili pribegavanje raznim alternativama, pomaganje ili odmaganje sebi. Kada se nađemo u...

I vakcinisani mogu da obole: Sve što nismo znali o malim boginjama

Zarazno oboljenje, ospe po celom telu i svrab, neopisiv, o kupanju ni govora. Tako pamtimo boginje. Varičele ili rubeole, baš...

Spremanje obroka unapred zaista može da vam promeni život

Evo kako to da radite a da vam ne predstavlja veliku gnjavažu. Prvobitno objavljeno na Tonic. U novembru sam napravila niz...

Zaštitite se na vreme od vaginalnih infekcija-Saveti

Prepoznavanje simptoma vaginalnih infekcija pomoći će vam da se lakše izborite sa njima, kao i da se na pravi način...

Close