• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Dinja čini kožu lepšom

21.06.2014. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Dinja (lat. Cucumis melo) sadrži malo zasićenih masti i soli i jako malo holesterola. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina B6, niacina i folne kiseline. Odličan je izvor vitamina A, C i kalijuma.

diiii

Sve vrste voća su odlične za zdravlje i lepotu kože. Istraživanja su pokazala da redovna konzumacija dinje tokom njene sezone može učiniti vašu kožu lepšom i zdravijom.

Hidrira i hrani kožu

Dinja sadrži vitamin K i E koji igraju ključnu ulogu u održavanju vaše kože zdravom, mekom i čistom. S obzirom na visok postotak vode, dinja će odlično hidrirati celo telo, uključujući i kožu – vaš najveći organ. Površinsko nanošenje dinje može ublažiti kožne iritacije i ubode insekata.

Loading...

Podstiče regeneraciju kože

Vitamini A i C imaju čudesno delovanje na kožu. Vitamin A, zajedno s vitaminom C podstiče regeneraciju kože i proizvodnju kolagena, vezivnog tkiva koji koži daje mladenački izgled. Od dinje možete praviti maske i nanositi je na površinu kože, ali ćete osetiti jednake prednosti nakon same konzumacije.

Sprečava prevremeno starenje kože

Dinja ima antioksidacijsko delovanje i smanjuje nivo slobodnih radikala. Takođe će smanjiti štetu nastalu zbog slobodnih radikala. Neka istraživanja su pokazala da dinja može doprineti u zaštiti kože od UV zračenja, koje je vodeći uzročnik prevremenog nastanka starenja kože.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]loading...

Ostavi Komentar

kometari

Kategorija: Dermatologija, Dinja, Prirodni lekovi, Zdravlje i Lepota

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Koliko nizak sme biti krvni pritisak?

Ako vodite borbu s visokim krvnim pritiskom, trebate pripaziti da ga ne spustite prenisko. Naime, prema novom istraživanju, objavljenom u...

Jabukovo sirće – kako ga koristiti u zdravstvene svrhe

Zbog sve stresnijeg načina života skoro svaki čovek danas podložan je velikom broju problema, koji najviše proizlaze iz nekvalitetnog načina...

Bolovi u ušima- kako ih se rešiti na prirodan način

Kažu da ne postoji gori bol od onog koji se pojavljuje na području uha. Možda nije najgori, ali sigurno nije...

Sa ovim voćnim napitkom do ravnog stomaka

Ovaj je napitak je nešto drugačiji od ostalih preporuka za kućne pripravke. Osmislio ga je doktor Oz i tvrdi da...

Saznajte koji je vaš fototip kože

Često spominjemo svetli ili tamni tip kože, ali mnogi nisu sigurni kom tipu kože tačno pripadaju. Zavisno od karakteristika vaše...

Close