• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

DA SMO OVO ZNALI, NE BISMO BRZO UMIRALI: Dobijamo rak jer svi STALNO jedemo OVE 2 NAMIRNICE

02.09.2016. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Harald zur Hauzen je naučnik nemačkog porekla i dobitnik Nobelove nagrade, a jedan deo svog životnog poziva posvetio je izučavanju kancera, koji su uzroci i kako ga izlečiti.

rak

Upozorio je da slabo proučen virus, koji se sreće kod krava, može izazvati rak kod ljudi.

– Smatram da domaće životinje mogu biti direktni izazivači raka debelog creva kod ljudi. Raspolažemo eksperimentalnim podacima idu u prilog ovoj hipotezi. Međutim, ovo tek treba potvrditi – istakao je Hauzen.

 

I drugi naučnici su i ranije upozoravali da upotreba crvenog mesa (govedine, teletine, konjetine, ovčetine i svinjetine) povećava rizik od dobijanja kolorektalnog raka. Ali, Hauzen tvrdi da opasnost dolazi samo sa govedinom, ali i sa, koliko god to izgledalo neverovatno, kravljim mlekom!

– Tradicionalno objašnjenje povezivano je sa pripremom mesa za jelo na roštilju, a otuda su izvođene tvrdnje da to dovodi do formiranja kancerogena.

Ova teza gubi iz vida da se isti takvi kancerogeni obrazuju i pilikom prženja ribe i piletine, a da niko ne misli da upotreba mesa pernatih životinja i ribe povećava rizik od dobijanja raka debelog creva”, naglašava naučnik.

 

On otkriva i da je u svojim istraživanjima posebno poklonio pažnju činjenici da se u Mongoliji jede veoma mnogo crvenog mesa, a da se rak debelog creva sreće krajnje retko, kao i u Indiji, gde se govedina iz verskih razloga faktički nikad ne jede.

 

Hauzen takođe ukazuje da se nivo kolorektalnih oboljenja od raka naglo povećao posle Drugog svetskog rata. On je uveren da je to najdirektnije povezano sa tim što je u tim zemljama postala popularna uvozna govedina.

 

Nemački naučnik dodaje i da se u pomenutim azijskim zemljama mnogo ređe sreće rak mlečnih žlezda, zato što se u njima minimalno koriste u ishrani kravlje mleko i mlečni proizvodi.

Hauzen je u poslednjem broju naučnog časopisa International Journal of Cancer objavio da je proučavao uzorke krvi i mleka krava i da je u njima otkrio elemente DNK koji mogu pripadati nepoznatom virusu, koji bi mogao da bude uzrok raka.

SD
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Kancer, Onkologija, Rak bešike, Rak grlica materice, Rak gušterače, Rak kože, Rak limfnih ćelija

avatar

O autoru ()

Redakcija

Comments are closed.

Read previous post:
AMBROZIJA JE U PUNOM JEKU: Zaštitite se čajem koji možete da napravite od biljaka iz vaše bašte!

Cvetanje ambrozije, koje je sada aktuelno, kod mnogih od nas izaziva alergijske reakcije. Od kijavice i peckanja očiju, koje nam...

Ovaj recept leči čak i psorijazu!

Izlečite kožna oboljenja: Ovaj recept leči čak i psorijazu. Lečenje psorijaze ishranom, biljem ili homeopatijom je izuzetno zahtevno i samo...

Proverena pomoć kod alergijskog osipa

Predstavljamo vam recept koji će vam pomoći kod alergijskog osipa. Recept: Pomešajte 50 grama kamilice i 50 grama lišća koprive....

Skleritis

Skleritis je teška upala duboke episklere i bjeloočnice koja ugrožava vid. Simptomi su umerena do jaka bol, hiperemija očne jabučice,...

Rešenje protiv krvarenja desni

Predstavljamo vam recept koji je delotvorno rešenje protiv krvarenja desni. Prelijte listiće zelenog čaja ključalom vodom, i pustite da odstoji...

Close