• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Cvet trešnje pospešuje zdravlje kože

26.05.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Crvena i iritirana koža nije samo estetski problem.

To može uzrokovati dugoročna oštećenja kože. Koža je najveći organ i otkriva kakvog je zdravlja vaše telo, da li ste  odmorni i koje su vaše životne navike.

Kada je koža upaljena, nakon nekog vremena dolazi do započinjanja procesa koji mogu uzrokovati mutacije DNA ćelija. Veliki broj ljudi ne koristi kozmetičke preparate koji odgovaraju njihovom tipu kože. Ali, postoje spojevi koji odgovaraju svim tipovima kože i mogu se koristiti bez straha. Jedan od njih je i ekstrakt cveta trešnje.

Novo istraživanje upućuje da ekstrakt cveta trešnje može ublažiti upalne procese kože i smanjiti rizik od nastanka dugoročnih oštećenja kože, ali i DNA.

Naučnici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu International Journal of Cosmetic Science, otkrivaju da ekstrakt cveta trešnje smanjuje proizvodnju azot oksida, spoja za kog je dokazano da može uzrokovati mutacije DNA ćelija.

Loading...

Za potrebe istraživanja  učesnici su u razdoblju od 9 dana svaki dan nanosili ekstrakt cveta trešnje, nakon čega su se upalni procesi kože drastično smanjili.

Ekstrakt cveta trešnje se sve češće koristi u kozmetičkim proizvodima, ali je najbolje odabrati one koji na koži ostaju duže, kao što su serumi ili kreme. Trebate imati na umu da neki proizvodi ne sadrže stvarni ekstrakt cveta trešnje, već samo dodane mirise.

Drugima se dopalo i ovo:

 
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Cvet trešnje, Dermatologija, Lekovite biljke, Tip kože

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Sa ovim do jačih kostiju

Predstavljamo vam preparat po receptu koji sadrži namirnice koje posebno povoljno utiču na čvrstinu kostiju. Sastojci: 10 kašika lanenog semena...

Izborite se sa alergijama u proleće- Saveti

Cvetanje biljaka u proleće uzrokuje mnoge alergijske manifestacije, počevši od polenske kijavice, sa kojom se suočava oko 90% ljudi. Jaja...

Provereni pripravci za regulisanje holesterola

Da li je dovoljno samo promeniti ishranu ili nije na odmet koristiti se i određenim suplementima? Da bi osobe koje...

Zdravstvene prednosti čaja od đumbira

Đumbir je jedan od najrasprostranjenijih začina u svetu. Ima neobičnu aromu, ali je svi gotovo odmah prepoznajemo. Đumbir ima odlična...

Lečenje belog pranja prirodnim putem

Belo pranje se javlja zbog raznih upala materice, nekih gljivičnih obolenja, stresa ili zbog reakcije na neki lek. Belo pranje...

Close