• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Bolovi u ušima- kako ih se rešiti na prirodan način

20.06.2014. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Kažu da ne postoji gori bol od onog koji se pojavljuje na području uha. Možda nije najgori, ali sigurno nije prijatan. Velik broj pohrli odmah kod lekara kako bi dobio kapi na bazi antibiotika dok se neki odluče za prirodne lekove.

ušii

Priroda nije nikada razočarala, a kako nekada nisu postojali lekovi ljudi su se oslanjali na narodne recepte koje su im prenele njihove bake. Odluka je na vama, a najvažnije je da reagujete što pre kako bi mogli nastaviti normalno funkcionisati.

Zašto dolazi do boli u ušima?

To je stanje do kojg dolazi zbog nekoliko faktora, a najučestalija su prehlade i iziritiranost kod nepravilnog načina čišćenja uha. Lekari uvek savetuju čišćenje s gazom, a ako vam je lakše sa štapićima, onda možete pokušati sa štapićima za decu. Upravo su oni napravljeni tako da vam ne dozvoljavaju da odete dalje i oštetite bubnjić.

Loading...

Upala uha je bolest koja se najčešće javlja kod dece, ali ne zaobilazi ni odrasle. Ako primetite da vam bolovi ne prestaju nakon nekog vremena, a ne radi se o infekciji, bilo bi dobro kada bi pokušali iz ishrane izbaciti određene namirnice.Istraživanja su pokazala da osobe koje naginju ovakvom stanju trebaju izbegavati učestalu konzumaciju mlečnih proizvoda te namirnice koje u sebi sadrže preveliku količinu šećera. Za sve one koji više vole pokušati s tradicionalnom metodom lečenja neće pogrešiti ako pokušaju s čuvarom kuće.

Radi se o biljki koja raste napolju na čudnim mjstima, a kako je dosta otporna možete je pronaći i na krovu kuće. Ukoliko već imate jednu posađenu na svom prozoru (one su čuvari kuće i zato ih treba tokom cele godine držati napolju) otkinite jedan do dva lista i iscedite na gazu.

Bilo bi dobro kada bi listovi bili mesnatiji jer ćete tako dobiti više soka. Kada ste nakapali sok u gazu i pustili da gaza upije, uzmite gazu, stavite u uvo, lezite i pričekajte. Terapiju bi trebali ponoviti još nekoliko puta narednih dana kako bi bol prošao.

Ukoliko vam čuvar kuće ne pomogne uvek možete otići lekaru po antibiotske kapi. Sve zavisi od toga šta je dovelo do bola u ušima, pa se prema tome određuje i terapija.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]loading...

Ostavi Komentar

kometari

Kategorija: Bolesti uha, grla i nosa, Bolovi u ušima, Prirodni lekovi

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Sa ovim voćnim napitkom do ravnog stomaka

Ovaj je napitak je nešto drugačiji od ostalih preporuka za kućne pripravke. Osmislio ga je doktor Oz i tvrdi da...

Saznajte koji je vaš fototip kože

Često spominjemo svetli ili tamni tip kože, ali mnogi nisu sigurni kom tipu kože tačno pripadaju. Zavisno od karakteristika vaše...

Kako lečiti nekontrolisano treptanje- blefarospazam

Blefarospazam je mišićna distonija koja uzrokuje nevoljno i nekontrolisano stiskanje mišića oko oka. Mišić oko oka nekontrolisano se stišće zatvarajući...

Patlidžan i sva njegova lekovita svojstva

 Patlidžan je jedna od namirnica koja ne sadrži visok nivo pesticida pa njegove zdravstvene prednosti zaista dolaze do izražaja. Moćna...

Lek kojim ćete sigurno izlečiti prostatu

Prostata je žlezda koju imaju samo muškarci. Funkcija prostate nije do kraja razjašnjena, ali se smatra da ima svoju ulogu...

Close