• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Bolest koja se dodaje na spisak, a svi smo joj izloženi

01.06.2019. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Od 2022. godine premorenost od posla biće i zvanično bolest od koje ćemo se lečiti i zbog koje ćemo ići kod lekara, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

Tako će premorenost od posla biti u rangu sa prehladama i drugim oboljenjima zbog kojih je potrebno posetiti lekara, utvrditi simptome i dobiti propisane medikamente za lečenje, odlučeno je u ponedeljak na sastanku SZO u Ženevi.

Svetska zdravstvena organizacija opisala je premorenost kao bolest uzrokovanu hroničnim stresom na poslu. Odluka je ozvaničena pre dva dana nakon što je godinu razmatrana kao moguća opcija, prenosi “San” (The Sun).

“Ovo je prvi put da je premorenost na poslu prepoznata i označena na ovaj način”, saopšteno je iz Svetske zdravstvene organizacije.

Loading...

Neki od glavnih znakova premorenosti su nedostatak sna, nestabilno stomačno varenje i probava, visok krvni pritisak i loše raspoloženje. U simptome se takođe ubrajaju i razmišljanje o poslu čak i van radnog vremena, loša koncentracija, slabije druženje sa ljudima i nedostatak vremena za poslovne obaveze, ali i obaveze privatne prirode.

Britanski ekspert za stres i posledice koje stres ostavlja Fil Parker rekao je kako je važno da se simptomi premorenosti prepoznaju na vreme kako bi se sprečile posledice.

 

MNOGI SU ČITALI I OVE TEKSTOVE:

 

Autor/Izvor: B92 Foto: Unsplash
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi: , , ,

Kategorija: Bolesti bubrega, Bolesti krvi, Bolesti nervnog sistema, Bolesti sistema za varenje

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Ovo ulje usporava proces starenja, smanjuje stres i deluje stimulativno

Moćna lavanda može mnogo toga i zato je uvek treba imati uz sebe, ističu aromaterapeuti. Petominutno udisanje mirisa esencijalnog ulja...

Ovo su najčešće zablude o depresiji

Upoznajte ih, pa ćete znati šta zaista treba da radite i kada je vreme za posetu lekaru. Znak jednakosti između...

Super napitak za zdravu jetru

Jetra može da sadrži bezbroj kamenčića koje zvanična medicina ni najsavremenijim metodama ne može da otkrije. Hronični umor, iscrpljenost, problemi...

Lekoviti sok čuvarkuće

Čuvarkuća sadrži tanin, biljnu sluz, masno ulje, smolu, kalcijev malat, mravlju i jabučnu kiselinu. Moderna istraživanja potvrdila su da poseduje...

Najbolje rešenje za izbacivanje toksina iz organizma

Kako bi bubrezi pravilno funkcionisali, neophodno je ponekad izvršiti njihovu detoksikaciju. Osim smanjenja unosa soli, redovnog hidriranja i unošenja neophodnih...

Close