• Naš tim
  • Marketing
  • Kontakt
  • Powered by Ajaxy

Air Serbia besplatno prevozi bolesne na lečenje

21.11.2018. | Postavio Više

Potražite članak....
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Air Serbia i Ministarstvo zdravlja potpisali sporazum o tome da se srpskim državljanima, kojima je za nastavak lečenja neophodan odlazak u inostranstvo.

Građanima Srbije, čije se lečenje, oboljenja, stanja ili povreda ne može uspešno lečiti u Srbiji, a koji o trošku države budu upućivani u inostranstvo, obezbeđen je i dodatni, brz i efikasan transport do destinacije na kojoj će biti nastavljeno lečenje.

“Država Srbija kontinuirano ulaže napore kako bi sistemski omogućila svim građanima koji ne mogu da se leče u našoj zemlji da lekarsku pomoć dobiju u inostranstvu. Kroz RFZO i Budžetski fond smo u prethodne četiri godine uputili u inostranstvo više od 2000 pacijenata i za te namene izdvojili više od 23 miliona evra.

Pacijentima i njihovim porodicama u svakom trenutku omogućena je finansijska, ali i stručna i logistička, odnosno najbolja moguća podrška lečenju u inostranstvu, ukoliko već ne mogu da se leče u Srbiji.

U tom pravcu, dragocena je i pomoć društveno odgovornih kompanija, poput Air Serbie, koja je prepoznala značaj brzog i efikasnog transporta pacijenata i omogućila da u svakom trenutku, pored već obezbeđenih modaliteta transporta, možemo da računamo i na njihovu podršku u tom smislu”, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar posle potpisivanja sporazuma.

Izvršni direktor za odnose sa državnim organima i organizacijama Air Serbia Branislav Malović rekao je da pacijenti mogu da računaju na punu podršku avio-kompanije.

“Air Serbia će svakog pacijenta koga uputi Ministarstvo zdravlja besplatno prevesti, a potom mu i pružiti svu neophodnu logističku pomoć oko transporta. Želimo da pomognemo našim državljanima da što pre budu prevezeni do zemalja u kojima će nastaviti lečenje.

U tom smislu, Sporazumom smo definisali sva prava i obaveze, kao i procedure koje treba da omoguće da se prevoz naših državljana na lečenje realizuje u najkraćem roku”, rekao je Malović.

PROČITAJTE VIŠE:
loading...

Ostavi Komentar

kometari

Tagovi:

Kategorija: Medicina, Živeti zdravo, Zona zdravlja

avatar

O autoru ()

Redakcija Kućni Lekar: Vaš vodič do savršenog zdravlja

Comments are closed.

Read previous post:
Otkriveno koliko godina je potrebno srcu da se oporavi od pušenja

Pušači treba da sačekaju 15 godina nakon što se reše te navike da im se smanji rizik od bolesti srca...

Zacelite rane uz ove savete

Evo šta možete da uradite da ubrzate proces zaceljivanja rana. Starenje i dijabetes, recimo, usporavaju zarastanje rana, ali ukoliko to...

Način na koji će te se rešiti kurijeg oka

Glavni simptomi kurjeg oka su bol i nelagodnost pri hodanju. Kurje oko na stopalu je tvrdo i bolno, a na...

Ovo sigurno niste znali o hemeroidima

Hemoroidi su bolest otečenih krvnih sudova u i oko anusa i donjeg dela rektuma, koje su proširene pod pritiskom. Najčešći...

Prepoznajte nedostatak proteina

Proteini su poslednjih godina postali makronutrijent o kojem se mnogo priča, ali uprkos tome, oko 90 odsto ljudi ne zna...

Close